Voice actions or commands issue

Discussion in 'Android Tech Support' started by allikanbe, Sep 1, 2010.

  1. allikanbe

    allikanbe Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yorktown, VA
    Ratings:
    +0
    When I try to use the updated voice actions such as "Send text to Alex" or whomever is on my contact list, all I get is a blank TO: window on the text and a MESSAGE: window that reads "Send text to Alex".
    Why is the droid not entering the name of the person on the TO: window?
    Other actions, such as, "Call" (some restaurant or school) in (whatever town) works fine as does the "navigate to"

    droid 1 not rooted.
     
  2. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,455
    Likes Received:
    92
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +92
    Instead of saying "Send Text To Alex" try saying "Text Alex" with a quick pause and then your message

    Like this........Text Alex *quick pause* Why isn't my voice search working
     
  3. allikanbe

    allikanbe Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yorktown, VA
    Ratings:
    +0
    Just tried that multiple times. Didn't work.
     
  4. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,455
    Likes Received:
    92
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +92
    If you just say "Text Alex" it still goes in the message field ?
     
  5. allikanbe

    allikanbe Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yorktown, VA
    Ratings:
    +0
    Yes, no matter how I try to send a text, there is nothing in the TO: window
     
  6. allikanbe

    allikanbe Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yorktown, VA
    Ratings:
    +0
    Is this Voice Action thing working for everyone else? What am I missing?
     
  7. allikanbe

    allikanbe Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yorktown, VA
    Ratings:
    +0
    Got it. Contacts must be synched with gmail.
     
  8. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,455
    Likes Received:
    92
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +92
    Thanks for posting back with the solution, I am sure this will help a lot of people :D
     
  9. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
Search tags for this page

voice search send to command prob