Video Recording stutters and smears...

Discussion in 'Motorola Droid X2' started by deere_x475guy, May 26, 2011.

  1. deere_x475guy
    Offline

    deere_x475guy Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mid Michigan
    Ratings:
    +0
    I am having terrible video recording results.
    1. Stutters and Smears during recording and is evident in playback
    If I reboot the phone and record right away its fine.

    Is anyone else having this issue?
  2. cerv96xp
    Offline

    cerv96xp New Member

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    yup mine too... im also bummed out with the volume, not loud at all ,like my d1 ....
  3. deere_x475guy
    Offline

    deere_x475guy Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mid Michigan
    Ratings:
    +0
    Ok..not a biggy on my list...but would be nice to find out what is going on and fix it..
  4. Redflea
    Offline

    Redflea Silver Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +3
    Just tried my wife's X2...no issues.

    It's been on and in use all day, since about 7AM (about 7PM now). Recorded two videos, each about 1 minute, and everything was smooth while recording and playing back.

    Pretty cool that you can zoom in/out while taking a video, can't do that on my D2.
  5. deere_x475guy
    Offline

    deere_x475guy Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mid Michigan
    Ratings:
    +0
    Redflee thanks for checking this. I haven't called in yet...I know the routine...Do you know if it is saving your files to the external SD card?
  6. Redflea
    Offline

    Redflea Silver Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +3
    I chose the setting the first time I launched the camera to save to the SD card, so yes, I think it's saving them there. I'll check if I can get my wife to let me hold her phone again for a couple of minutes. (She likes it kind of a lot more than she likes me, or even a day at the spa.)

    Yup - they are stored on the SD card.
  7. deere_x475guy
    Offline

    deere_x475guy Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mid Michigan
    Ratings:
    +0
    Ok..that's great yours is fine....its got to be a memory handling issue.
  8. Redflea
    Offline

    Redflea Silver Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +3
    She's running unrooted, GoLauncher EX launcher w/maybe three or four of the home screens pretty full of icons/widgets, and has installed maybe 30 apps since she got the phone (rough guess).
  9. deere_x475guy
    Offline

    deere_x475guy Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mid Michigan
    Ratings:
    +0
    Bone stock here....and very few apps....
  10. Redflea
    Offline

    Redflea Silver Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +3
    Oops....took a quick count - she's been busy. 52 apps installed from the market.
  11. brockeverly
    Offline

    brockeverly Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I notice that AutoKiller shows much lower free memory on the X2 than my X had, and this slows and makes many things stutter. I am hovering around 80mb vs 150-200mb on the X. This will get better once the devs get to it, just a waiting game. Pity they didn't add some ram to it.
  12. deere_x475guy
    Offline

    deere_x475guy Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mid Michigan
    Ratings:
    +0
    Just thought I would update my happenings to date. This morning I called tech support. I was hoping it was a setting I had made and forgot about.

    1. Went through all the settings
    2. reformatted both cards.
    3. did a factory reset.
    After this tech support told me to go back to the store and get a new one.

    At the store the senior support guy did identically the same thing after confirming the store model was fine.

    Mine still recorded any played back the same (stuttered and smeared the video). It also took a very long time to store the video and afterward took a long time to play.

    They gave me a new one and before I left we confirmed the new one worked fine. A two minuted video with panning and zooming recodered and played back fine...it also saved immediatley and we were able to play it back right away. The definately was a hardware issue with the first one.

    I also notice that the navigation updates very smoothly and the whole phone feel much better.

    If you have this issue you will know it right away and be able to demonstrate it in the store...
  13. tical364
    Offline

    tical364 Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm having the same locking, smearing, and pixelating problems with my video on the x2 and it was incredibly frustrating. now tech support is sending me a new one and i'm hoping that this fixes it. if it doesn't, i would guess that it is just a software issue and should be resolved once it is updated and the x2 no longer runs froyo 2.2
  14. deere_x475guy
    Offline

    deere_x475guy Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mid Michigan
    Ratings:
    +0
    Would you mind checking where your storing your videos? Is it the external card or internal? If it is the external would you mind trying it on the internal?
  15. crashnet
    Offline

    crashnet New Member

    Joined:
    May 28, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm having the same problem and I notice it seems to only be happening with external. Should I still get it replaced?
Search tags for this page
android video camera stutters
,
droid x video stutter
,

droid x2 video recording

,
motorola videos stutter
,
samrtphone video stutter while recording
,
thunderbolt 3gp video stutters
,
video recorded on phone stutters
,
what is video record time of motorola droid x2
,
www.x2 video record.com
,
wwwx2video