Video failure

Discussion in 'Samsung Galaxy S7, S7 Edge & S7 Active' started by aarong03, May 14, 2016.

  1. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    I recently started getting a failure message after filming a video. When I would go into the gallery to watch it, there is no video preview. Just a question mark and delete can. Video says, internal error and cannot play video. Anyone else getting this error?

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
  2. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    uploadfromtaptalk1463278781853.png
    Here's a screen shot of the failed videos.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
  3. wcjeep

    wcjeep Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    684
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Earth
    Ratings:
    +67
    Have you tried to transfer to a PC? I have not had this error yet. Are you shooting in 4k?
     
  4. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    I tried, shooting in 4k and that's when i have problems. I switch back, and still have the issue. It intermittent not every time.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
  5. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    I get the error message, file cannot be played unknown error.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
  6. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,530
    Likes Received:
    7,089
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,436
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    Are you using an sd card and, if so, are you saving these videos to the sd card? Only time I've ever really seen issues like this, it turned out to be a bad sd card.
     
  7. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    Yes i am saving to SD card. I formatted the card when i placed it in the phone. Also it's not every video, but like every other is when the failure happens. Should i just save to the phone and see how it goes?

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
  8. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,530
    Likes Received:
    7,089
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,436
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    I would try saving to the phone for now. If nothing else, it will rule out the sd card as the issue.

    Keep in mind though, 4K videos are HUGE files, so if you're shooting a lot of video, your phone will likely fill up quick.

    Was this a brand new sd card, or one that you've had for a while? If it is the card, it could be an intermittent read/write issue. Do you know what class the card is? (Should say on the card, if you're not familiar) If memory serves me, the higher the number, the faster the read/write speed, so higher is better. I believe 10 is the best, unless something's changed since I had a reason to shop for an sd card...
     
  9. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    I will save to phone. Yes the card was brand new. Samsung Galaxy evo 64gb, read speed 48 MB/s. Class 10

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  10. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
  11. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,530
    Likes Received:
    7,089
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,436
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    Ok. That makes me think it's less likely a card issue, but I'd still try saving to the phone to see if the same thing happens. Could also be some sort of issue with the camera app, but I'd think we'd see more people complaining about it if that was the case.
     
  12. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    Yeah, I'm going to save to phone and see what happens. I will update later today.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
Search tags for this page

unknown error failed to play galaxy s7