video camera not working properly?

Discussion in 'Team Chaos' started by longrifle325, Jun 13, 2010.

  1. longrifle325

    longrifle325 Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Lorain, OH
    Ratings:
    +0
    running team chaos red rum froyo..
    i thought i liked the new camera software with froyo but i cant send video mms "says it's too large", even running the low mms 30 sec (which doesn't work, you have to manually stop at 30 seconds).
    the quality on low is terrible, worse then 2.1 was.

    anyone else having problems? have tried even sending a 5 sec video to no avail...

    cant send it through stock messaging app or handcent (yes i changed the max file size to 1m in handcent)

    don't know if this is just with T.C. ROM or a glitch in 2.2
     
  2. hedney3

    hedney3 Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    778
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    did you set it to the MMS setting?
     
  3. longrifle325

    longrifle325 Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Lorain, OH
    Ratings:
    +0
    Yes, in handcent "auto convert to mms" is checked...

    I don't know what the problem is?? Last night I backed it up, downloaded TC froyo stock, and wiped data and cache, still un able to send video msgs...

    Even tried jrummy's kangerade... ;-(
     
  4. hedney3

    hedney3 Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    778
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    no. when recording a video there is a setting for mms messages. have you used it? if not try that and let me know
     
  5. longrifle325

    longrifle325 Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Lorain, OH
    Ratings:
    +0
    Hmm, well decided to reflash rom and now at least I can send video on "low mms"...don't know what happened before but it works...?? Before I couldn't even send a 5 sec "low" video

    Do u think the "low" quality on 2.2 sucks compared to low 2.1 quality? My wife's phone is stock 2.1-1 and even she noticed the video quality saying "wow that sucks" from the vid msg I sent...

    Anyway to tweak the camera software to match the quality it was on 2.1??
     
  6. hedney3

    hedney3 Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    778
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    umm thats actually weird. i havent really sent a mms message since ive updated. but it shouldnt be worse. ill look into it. but use the mms setting in the camcorder. it should help out with qualty as its ment just for mms
     
  7. longrifle325

    longrifle325 Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Lorain, OH
    Ratings:
    +0
    just wondering if you have had the time to look into the quality of "low" video msg's? this is really the only downfall of 2.2 for me so far...have tried numerous roms and they all have the very choppy pixel lated video (looks like a video from one of my phones from 5 yrs ago)...

    and to confirm 2.1.1 video "low" msg's dont look this bad...the 2.2 camera is fine just video is crap...

    i was able to remove the 2.2 camera.apk so i tried to push the 2.1 with no success...any ideas?
    anyway to port over 2.1.1 video? maybe i didnt do it right..
    2.1 has it as camera.apk, 2.2 is cameragoogle.apk
    tried to just force 2.1 apk unable to install, then i tried to rename 2.1 to cameragoogle.apk..Nothing!!

    -su
    -/system mounted RW
    -rm /system/app/CameraGoogle.apk
    -rm /data/dalvik-cache/system@app@CameraGoogle.apk@classes.dex
    -rm -r /data/data/com.google.android.camera
    -busybox install /sdcard/CameraGoogle.apk /system/app
    -reboot
     
    #7 longrifle325, Jun 17, 2010
    Last edited: Jun 17, 2010
  8. longrifle325

    longrifle325 Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Lorain, OH
    Ratings:
    +0
    ok found this over on Bugless Beast forum and decided to try it out..it works!!!...credit to OP..

    if you look at the froyo "low" vs. 2.1
    2.1 low quality=
    ro.media.enc.lprof.file.format=mp4
    ro.media.enc.lprof.codec.vid=m4v
    ro.media.enc.lprof.codec.aud=amrnb
    ro.media.enc.lprof.vid.width=320
    ro.media.enc.lprof.vid.height=240
    ro.media.enc.lprof.vid.fps=15
    ro.media.enc.lprof.vid.bps=200000
    ro.media.enc.lprof.aud.bps=12200
    ro.media.enc.lprof.aud.hz=8000
    ro.media.enc.lprof.aud.ch=1
    ro.media.enc.lprof.duration=30

    now look at froyo release=
    EncoderProfile quality="low" fileFormat="mp4" duration="60">
    <Video codec="m4v"
    bitRate="96000"
    width="176"
    height="144"
    frameRate="20" />

    so far it works great,,including high quality "changed mine to 8000000"...
     
  9. carlz28

    carlz28 Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    820
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Did you switch it to 8 million? 8 with 6 zeroes?
    Or 800 thousand?
     
  10. longrifle325

    longrifle325 Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Lorain, OH
    Ratings:
    +0
    8 million! yes with 6 zeroes...6 million was default on 2.1 rom's..
     
  11. lionhardt13

    lionhardt13 New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    So how did you do that? I tried a gag on my friend but the video was awful.

    Sent from my Droid using Tapatalk

    Endstate: not a funny gag.
     
  12. longrifle325

    longrifle325 Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Lorain, OH
    Ratings:
    +0
    I used root explorer and opened system/etc/media_profiles.xml in "text editor"...then change the values/save/REBOOT
     
Search tags for this page
video not working on droid x
,

video on android phone does not work properly