1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Vibrate ring function gone

Discussion in 'Android Tech Support' started by jgreg, Aug 17, 2010.

  1. jgreg
    Offline

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    May be totally unconnected but got my 2.2 update yesterday for my Droid. Now I cannot put it on vibrate only. Goes from lowest ringtone to silent. No vibrate function. Anybody got an idea what happened? Thanks.
  2. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    Are you sure that it's not: that it goes to vibrate but no silent mode?
  3. icculusX
    Offline

    icculusX Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    2,539
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    The Moon
    Welcome to 2.2 - Read around about the changes so you dont think your phone is &*@$ed up. This is normal (but a dumb change in my opinion).

    You probably just have silent mode clicked on in the settings, and therefore it will only go to silent and not vibrate. However when you take it out of silent mode in settings, then you can only go to vibrate. Oh google. What were you thinking..
  4. jgreg
    Offline

    jgreg New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    So I can either have silent and ring with no vibrate or ring and vibrate with no silent?
  5. Jarod
    Offline

    Jarod New Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    exactly. and it stinks. I usually run my phone on loud, but I can't have it on during a meeting so id turn it to silent, and put it on vibrate when i can use it but don't want to distract people.

    I'm sure someone will build a custom rom or app to bring back the functionality or something.
  6. alucardx
    Offline

    alucardx New Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    i just put on the "silent toggle widget", it does the job for now.. basically little button on your desktop that you toggle between sound/vibrate/silent.
  7. bambi227
    Offline

    bambi227 New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I hate this new feature. I hope they fix the problem soon. :(
  8. dopeskwyd
    Offline

    dopeskwyd New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    173
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kekaha, HI
    This has been my biggest gripe with 2.2. I usually bounce between vib.and silent throughout the day. Now to have to open settings to do so...just a bad change.
  9. David5950
    Offline

    David5950 New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minnesota
    No more "VIBRATE ONLY" fuction

    As others have noted, the new V2.2 eliminates the capability to set phone to "VIBRATE ONLY!" Amazing that such a basic feature, obviously used by so many, would be eliminated in an upgrade designed to make IMPROVEMENTS to the OS!
  10. grumpy6489
    Offline

    grumpy6489 New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    they need to return this feature, I just installed the update about 2 hours ago and already hate it for this reason. I am usually always on vibrate only because of work and school, its rare for me to have it on loud. I have it on silent just when I sleep, sometimes vibrate only. But this feature needs to be returned asap.
  11. JerzyGirl
    Offline

    JerzyGirl New Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Carolina
    I couldnt get mine to silent...tre' annoying!!! why mess up something that worked?
  12. LT*
    Offline

    LT* New Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    637
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've seen many threads with this complaint. It puzzles me that with so many easy workarounds that this is such a big deal. There are multiple apps/widgets that will resolve this. Audio manager pro lets you set profiles and create shortcuts to them. Beautiful widgets has a silent and a vibrate widget. There are also specific widgets that let you cycle between normal, vibrate and silent available in the Market. I believe that Google got complaints that people were silencing their phones accidentally with the old setup. Hence the change.
  13. palpacino
    Offline

    palpacino New Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nashville, TN
    But stilll

    I am a software developer by trade. You cannot change things like this on the consumer. It should be an option in the settings to do it in any kind of new and "improved" way rather than subjecting the customer to that automatically. What's worse is the fact that it is very different, indeed. I cannot set it to silent without it vibrating..unless I want to permanently disable vibrating... How freakin' stupid!

    I knew when they changed it why they must have done it---because so many folks would turn their ringer all the way down/off instead of vibrate like they wanted. I, too, had this issue and learned quickly how it works. Now I have to relearn.

    Well, I got the widget to put on my desktop now to toggle between silent, vibrate, and ringtone. So that works.

    I also have all kinds of other issues with this update including the fact that it broke 3 apps, screwed up my exchange email account with my work email, and the fact that the update made my entire phone run like crap.

    Google: Get a handle on your junk.