Verizon launches FiOS Mobile Remote app for Droid and Imagio

Discussion in 'Android General Discussions' started by justbob, Feb 18, 2010.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. justbob
    Offline

    justbob Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  2. rda990
    Offline

    rda990 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Germantown,MD
    Ratings:
    +2
  3. justbob
    Offline

    justbob Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yeah, I noticed that about 2 seconds after I posted this. And I scanned the forum too! :icon_eek:

    @mods Go please lock this one up so we don't have a million threads going on this one too.
  4. rda990
    Offline

    rda990 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Germantown,MD
    Ratings:
    +2
    lmao mods deleted the other one instead of this one lol!
  5. StupidGenius
    Offline

    StupidGenius Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    630
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Westchester County, NY
    Ratings:
    +30
    For some reason the other thread isn't loading
  6. rda990
    Offline

    rda990 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Germantown,MD
    Ratings:
    +2
    Mods made a mistake...deleted that one...instead of this one lol
  7. StupidGenius
    Offline

    StupidGenius Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    630
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Westchester County, NY
    Ratings:
    +30
    The Repost Gods must be on your side. :hail:
  8. rda990
    Offline

    rda990 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Germantown,MD
    Ratings:
    +2
    lol...hopefully there's an option to undo since the other thread had discussions going on...
  9. justbob
    Offline

    justbob Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    OK, it looks like this thead has been unlocked, which is good. :)


    I did a bit of testing with this app at home and have a few observations:

    1. This app will only work with the wireless router that Verizon provided with your FiOS service. It uses IP broadcasting to find the set top boxes you have connected. (it looks for devices listening on UDP port 4538). If you use a secondary security device (which you should!), the app will not find the router. It would be nice to allow you to specify the IP address of the STB.

    2. The app seems to take a long time to load and initialize. I have timed it in the 10-15 second range.

    3. The app has limited support for landscape mode or the slide out keyboard.

    4. The app brings up the alphanumeric keyboard when trying to direct enter the channel number. This may be a limitation of the phone, but it would be nice to have it bring up the phone keyboard instead.

    5. It doesn't seem to allow you to send pictures to the TV if the DVR is recording something.


    Overall, it's a good shot at a version 1.0 application, but it still has a way to go to make it to prime time. I'm hoping Verizon gives the developers some time to work on this effort because this has a lot of promise!

    @Verizon: If you're looking for a beta tester. Call me. You know my number. :)
  10. rda990
    Offline

    rda990 Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    298
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Germantown,MD
    Ratings:
    +2
    Also


    1.Only works with HD STB's the regulars won't work (Bastards are greedy for money...why couldn't they just give it to all STB's (Unless its a STB hardware issue)).

    2.Has a pretty cool option,if someone calls you,it can automatically MUTE the TV untill you get off the phone!! :) That's sick.
  11. littlej099
    Offline

    littlej099 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    This wasn't the case for me. I have an access point connected via cat5 to my Verizon router, and I use the AP for wifi. I have the wireless capabilities of the Verizon router turned off. I downloaded this app for the first time last week, and not knowing of any of the aforementioned problems on here, followed the instructions and set it up. And it worked fine. But only for one day; now it won't connect. Why would it work for awhile, but then stop? I'd love to use this app, but if it won't connect via my AP, it's getting deleted. The STB DVR app works fine through the AP. And the Mobile Remote app initially worked fine through the AP. What gives?
Search tags for this page
fios android ports
,

fios app port

,

fios mobile remote ports

,
motorola droid x2 verizon fios mobile app available
,
stb connection issue and mobil remote app