Using Rom Manager to flash SPRecovery

Discussion in 'Android Roms' started by masprague, Jun 2, 2010.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. masprague
    Offline

    masprague Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Hey all,

    I wanted to flash my clockwork recovery with SPR.

    So i went to RM and told it to do so. It said it completed and all the options were then blacked out. at the top it said my recovery was SPR.

    I rebooted into recovery and it was still Clockwork.

    What happened??
  2. Vulcan1600
    Offline

    Vulcan1600 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,713
    Likes Received:
    153
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +153
    I do this all the time and it has never failed me yet. I'd say conservatively I've done it 50 times. You're sure in recovery it says it is still clockworks and not SPRecovery?
  3. forkup
    Offline

    forkup Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I have never had that happen either. Make sure RM is up to date, if it thinks it successfully flashed sp then yes the other options are grayed out. Reflash cmr and try again.
  4. masprague
    Offline

    masprague Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Ok, I tried it twice. both times it tells me that my current recovery is SPR.

    When I click on reboot into recovery it asks if I want to reboot into SPR.

    I guess I will uninstall reboot and try again.

    I am trying to update UD 10 New Era with the latest release and I cant get Clockwork to update it for me.
  5. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    I just changed mine to flash the alternative recovery (SPR). Then, I turned off my phone, opened the slider, pressed "X" and the power button, and went into SPRecovery. Try that instead of using the reboot in Rom Manager.

    Mike
  6. Malyshus
    Offline

    Malyshus New Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I hit this same roadblock and mwhartman's solution above is the solution. Thanks man.
  7. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    Glad it worked for you
  8. bstr
    Offline

    bstr New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for posting the solution. I messed around may too long trying to figure this out.
Search tags for this page

reflash cmr on motorola bionic