1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Upgrading ROM w/o Data wipe?

Discussion in 'Droid Bionic Roms' started by quizzard, Nov 9, 2011.

  1. quizzard
    Offline

    quizzard New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there any way we can update the ROM's w/o a complete data wipe?

    I am using TB, but it's still a PITA to update to a new rom and flash every time, especially at the rate you are releasing them. In particular, I like to be able to save my MMS.

    Other than that your ROMs are awesome.
  2. entcee
    Offline

    entcee New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Use Tatanium backup to back everything up. Wipe, install the ROM and then restore whatever you want using Titanium backup.
  3. cidiantoby
    Offline

    cidiantoby New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there a way to restore the home screen using TiBk

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  4. quizzard
    Offline

    quizzard New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The problem with this is that a complete system restore defeats the purpose of installing a custom ROM that gets rid of BLOAT, Blur, etc.
  5. entcee
    Offline

    entcee New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can restore everything but widgets. Those you will have to put back on your home screen manually.

    You are not doing a complete system restore. You are just restoring the apps and settings that you want.
  6. quizzard
    Offline

    quizzard New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Which setting restores mms?
  7. entcee
    Offline

    entcee New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    [SMS/MMS/APN] Dialer Storage
  8. dr0idg0d23
    Offline

    dr0idg0d23 Beta Team

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Akron, Ohio
    When installing an updated th3oryPak you don't need to wipe data. You only need to wipe data before installing the base. When throwing on a new th3oryPak you only need wipe cache and dalvik cache.
    When using titanium only backup "user apps" NOT "all apps" then when you restore you can restore all user apps at once without data then restore data to the select apps that you need your data such as your launcher, angry birds, ect.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
Search tags for this page
allwhen installing a new rom update wipe
,
can i reflash rom without loosing anything
,

flash rom without wipe

,
how to update a rom without losing data
,

how to update rom without losing apps

,

how to update rom without losing data

,

how to upgrade to newer android without wipeing data

,
install rom update without losing data
,
update rom wipe cache on phone
,
update+rom+wipe data
,
updating rom without wipe
,

upgrade rom

,
will updating rom android delete data
,
wipe before updating rom
,
wipe cache when update rom ?