Uh oh! lost most of my contacts when switching to liberty

Discussion in 'Liberty ROM DX' started by Osbor, Apr 22, 2011.

  1. Osbor
    Offline

    Osbor New Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i recently (yesterday) switched the liberty 2.0.1 from stock blur 2.2, talk about a world of difference, mostly in speed and stability. I used a titanium backup to restore all my apps and settings

    anyway, i only just noticed that most of my contacts are gone! I had assumed those would be ported over with the titanium backup, but no dice.

    what are my options for getting the contacts back?
  2. BoJatey
    Offline

    BoJatey New Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Open phone, touch Contacts tab, touch menu button at bottom left and select import from SD card. There may be a vcf file you can import, maybe not. In the future this is how you save before you flash. Just export before and import back when you're done.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  3. Osbor
    Offline

    Osbor New Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    nope, already tried to import from SDcard a while ago, no dice
    again, i thought this would be automatic with titanium backup, apparently not

    although i think i remember backing up my old rom when i switched over (using the liberty toolbox backup system)...
    would that rom backup be visible within clockwork recovery?
  4. HHRLLC
    Offline

    HHRLLC New Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Your problem has to do with Verizons backup assistant. For some reason when you first get your phone and use that program to transfer your contacts it doesn't sync with your Google account. This happened to a friend of mine. He had to restore his backup and sync his contacts with Google. You just want to make sure all of your contacts are in your Google account before you flash another rom. Then when you sign to yor Google account (after you restore your apps with titanium backup) your contacts will sync.
    Last edited: Apr 22, 2011
  5. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    my advice would be to jump on your pc and get to the my verizon website. once you sign in there you can get to the backup assistant section and export a csv of your contacts either straight to the contacts section at gmail or in to your phone.
  6. cjriddle22
    Offline

    cjriddle22 New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    the Ville
    Titanium does not back up contacts, it is for apps and system settings. You need to make sure your contacts are synced with your google account. Then anytime you install a ROM, google will put them all back for you (market apps too). When you first install a ROM (or SBF) it asks you if you want google to back up your info on their servers, select yes and you should be good to go.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  7. Osbor
    Offline

    Osbor New Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    but this is exactly what i did. i specifically set up my google account to sync all my stuff a long time ago and i always keep the sync system active.

    i'll try that my verizon trick mentioned earlier.
  8. cjriddle22
    Offline

    cjriddle22 New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    the Ville
    So are your contacts there when you log into your gmail account? If they are and you are syncing them with your phone, it should only be a matter of time. Did google sync any of your market apps?

    Yeah I had to use the myverizon/backup assistant method once. Just export them and then import into gmail, they should sync up. I believe you have to be the primary account for backup assistant to store them on the my verizon site though.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  9. Osbor
    Offline

    Osbor New Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes, it restored all my google contacts, but that was only 6-10 of them, i had about 40.
    and yes it did restore my market apps

    having to be the primary line for backup assistant to work is worrying though. But that's strange since i remember setting up backup assistant when i first got my droid X....
  10. zwade01
    Offline

    zwade01 New Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Detroit
    One possibility that the rest did not get restored is that you may indeed have set up your gmail account to sync contacts but when you added new ones as time went on maybe you hit "phone" instead of "google" as how to save your new contact. My wife had a habit of doing that and once I put a new rom on her phone she was missing about 40-50 contacts. I just restored her backup, fixed the problem, and went forward from there. Anyway, hope you figure it out!
  11. Osbor
    Offline

    Osbor New Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    awwwww crap, that must have been it. i vaguely remember the add new contact dialogue box, and telling it to save on my phone instead of google (For some reason)
    but the verizon backup assistant should have caught that. i can't log my verizon now, perhaps tomorrow.

    but wait, if i made a backup of my rom before switching to liberty (i thought i did, but cannot be sure) how exactly would i restore that backup?
  12. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    If you made a full system backup then you can restore it by booting im to clockwork recovery and navigating to backup and restore and choosing restore.

    tappin and a talkin
  13. Osbor
    Offline

    Osbor New Member

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well, whenever i try to use backup and restore within clockwork recovery, it says backup not found.
    damnit
Search tags for this page

android people app

,

lost all contacts switching roms

,

switched phone lost some contacts

,

switched roms lost contacts

,

when you flash liberty rom are contacts left