UD 1.0.0 without losing my info question

Discussion in 'UltimateDroid' started by xkape, Oct 11, 2010.

  1. xkape

    xkape Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    3,883
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    163
    Location:
    OH-IO
    Ratings:
    +37
    Looking to upgrade to the new hotness from 8.0

    I realize I need to wipe my phone clear 1st. However, using ANY method possible, is there (with directions) a way to restore my data once up and running?

    By data I mean, game saves, bluetooth pairings, launcherpro shortcuts and settings, playlists, etc.. I want my phone to be like it is now except running 1.0.0 I guess.

    Incase it's needed, I have no apps on my SD card. They are all internal.
     
    #1 xkape, Oct 11, 2010
    Last edited: Oct 11, 2010
  2. titans

    titans Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    Titanium Backup.
     
  3. LtKen

    LtKen Silver Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,628
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +3
    +1 for Titanium.

    That being said, I've never had luck upgrading anything and restoring data. It always causes problems for me, so I just stopped trying. Yeah, it sucked, but I got it down to a science, and can put my phone back to the way it was in less than an hour.
     
  4. xkape

    xkape Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    3,883
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    163
    Location:
    OH-IO
    Ratings:
    +37
    What am I doing with TB? A batch backup of what? After I wipe, do I let the market reinstall everything and then restore? Or do I not let the market do anything?
     
  5. xkape

    xkape Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    3,883
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    163
    Location:
    OH-IO
    Ratings:
    +37

    This has been my issue as well so I'm not too keen on upgrading to 1.0.0

    It has to be possible though :)
     
  6. titans

    titans Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    There should be an option to backup all user apps + data....and no, the market doesn't reinstall everything, titanium backup does.
     
  7. altimax98

    altimax98 Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    use titanium backup and backup everything.. apps + system data... after you wipe and install 1.0 use titaium backup and batch restore apps + system data.. then on the checkboxes, uncheck anything that isnt a user installed app and not green... so make sure the only boxes checked are the green ones and your user apps.

    after you reboot all your wifi, blueooth and texts and stuff will be all back
     
  8. RafficaX

    RafficaX Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    605
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    if your on ud 8, go into ud menu and you can do a data backup in there i believe. then can restore in 1.0.0 the backup you made.
     
  9. xkape

    xkape Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    3,883
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    163
    Location:
    OH-IO
    Ratings:
    +37
    I can do that. Quick question though, if I goto the market to get TB installed again, it's going to go nuts and start installing everything. Is that ok? So when I get TB back and goto restore, it's just going to overwrite anything that's there anyway right?
     
  10. xkape

    xkape Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    3,883
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    163
    Location:
    OH-IO
    Ratings:
    +37

    That seems to easy. :) Life is not supposed to be that simple.
     
  11. titans

    titans Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    1. Sync your market (turn on auto sync and wait 10 minutes)
    2. Install UD 10
    3. Let the market auto download your apps
    4. Boot into recovery, wipe data, reinstall UD 10, it won't auto download.


    You are way better off just redownloading your apps, it will give you too much trouble if you try to restore.
     
  12. alonsou

    alonsou Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norwalk CA
    Ratings:
    +0
    Last night when I flashed UD 1.0.0 coming from UD 8.0 I backed up everything using mybackup pro, apps+data and system data (call log,sms,mms,system settings,alarm,dictionary,music playlist etc ) it was way faster than using TB and my phone its just like it was yesterday but with the all the good stuff from 1.0.0
     
Search tags for this page

how do i do a factory reset on my android incredible without

,

how do i reset my droid without losing all data

,

how to do a factory reset on my droid without losing everyth

,

how to reset droid bionic without erasing anything

,

how to reset my htc g2 without loosing data

,

how to reset without losing data on droid bionic

,

reboot htc droid incredible without losing everything

,

reset my droid x without losing data