Trying to return to stock. please help

Discussion in 'Droid RAZR Hacks' started by Samsicle, Jul 29, 2012.

  1. Samsicle

    Samsicle New Member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    So I rooted and installed an ics rom according to this series of videos on youtube () most everything appeared to work fine. However with a lack of flash videos and the phone wouldn't call to my voicemail, I decided I should go back to gingerbread. Now things are extra bad I think.

    While running the restore droid razr to 6.12.173 I get several errors like:
    writing 'cdt.bin/ebr/mbr/devtree/boot/recovery/cdrom'... INFOPreflash validation failure FAILED (remote: )​
    writing 'preinstall'... INFOimage bigger than partition FAILED (remote: )​
    and then nothing more happens, if i turn the screen off then hold all three buttons and select normal powerup it says:
    invalid flash mode (S) (boot failure)​
    device locked, battery ok, usb connected​
    Invalid CG OTV (cG: system): Invalid SP data​
    Invalid CG HAB (CG: system, status: 0X004E)​
    Invalid CG OTV (CG: system)​

    I am using the droid razr utility 1.42 as per the youtube link

    Sorry for the long post but I'm hoping to provide some useful information. Any help to get my phone back up and running would be incredibly appreciated.
     
  2. TisMyDroid

    TisMyDroid DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    6,044
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    273
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +1,806
    Current Phone Model:
    Samsung Note 3
    Samsicle, were you on ICS or had you installed ICS. Once on ICS, you can not go back to GB. I don't think I can be of much help but I know that if the problem is fixable, someone on this forum will know what to do or will be able to help trouble shoot to find a solution.

    Sent from my DROID RAZR Maxx using Droid Forums
     
  3. Samsicle

    Samsicle New Member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm up in canada where technology lags behind a bit. Stock would be 2.3.6 I put the ICS rom on recently
     
  4. TisMyDroid

    TisMyDroid DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    6,044
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    273
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +1,806
    Current Phone Model:
    Samsung Note 3
    Was the rom made for the ICS operating system or was it designed for GB but only had the appearance of ICS? When you installed the rom, did it actually work except for some missing features? GB and ICS are two very different os'... a rom made for ICS will not work on GB or will have many conflicts.

    Sorry for all the questions but it might make a difference on what the fix would be to get you back on track.

    Sent from my DROID RAZR Maxx using Droid Forums
     
  5. Samsicle

    Samsicle New Member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    yeah the youtube intructions i followed say its for a gingerbread razr. most everything worked perfectly once i had the ics rom up and running, I could make phone calls and all apps worked as usual. voicemail was the only thing that did not work, I'm not sure why.

    Don't be sorry, thanks for the help
     
  6. TisMyDroid

    TisMyDroid DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    6,044
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    273
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +1,806
    Current Phone Model:
    Samsung Note 3
    I am searching through threads in the Droid Razr Hacks section to see if I can find anyone who was helped after experiencing a similar problem. Look through those threads to see if you can find anything. You may have to go back to threads before june 30th though. There are two people (Sydman & FoxKat) who will probably be on sometime tomorrow that also might be very valuable for problem. They know their stuff.

    Sent from my DROID RAZR Maxx using Droid Forums
     
  7. Samsicle

    Samsicle New Member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I think I may have a solution? I believe I need to use rsd lite to load some fastboot files, which I got from here under the rogers canada link. Do i just browse to that xml file and click start in rsd lite?
     
  8. TisMyDroid

    TisMyDroid DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    6,044
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    273
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +1,806
    Current Phone Model:
    Samsung Note 3
  9. TisMyDroid

    TisMyDroid DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    6,044
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    273
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +1,806
    Current Phone Model:
    Samsung Note 3
  10. Samsicle

    Samsicle New Member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yeah I tried the droid razr utility, which is the method suggested in the second thread you posted, which led me to the errors in my original post. I think it has to do with the fact that that method is for CDMA and rogers is GSM.

    Any thoughts on my suggestion for using rsd lite and that xml file? Not sure what the end result is exactly from that and I don't want to ruin this any further or use up battery power unnecessarily. I believe there's no way to charge from my position.

    Again thanks for the swift replies and help
     
  11. TisMyDroid

    TisMyDroid DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    6,044
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    273
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +1,806
    Current Phone Model:
    Samsung Note 3
    I am not sure on the rsdlite. I have no idea and do not do anything till you know for sure it will work but I wonder if you were able to get it working for CDMA gb, then ungraded it to ICS using matt groff's utility, if that would work... Because ICS has gsm capabilities.

    It is also possible that matt l groff might have a utility for gsm gingerbread.

    Sent from my DROID RAZR Maxx using Droid Forums
     
  12. Samsicle

    Samsicle New Member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Well I gave it a shot, google searching for the errors I got always said to use rsd lite. And to great relief it worked perfectly. If anyone else finds themselves in a similar situation here's a quick summary of what I did:
    1. Install RSD Lite (I used version 5.7)
    2. download an appropriate xml fastboot file (many non-american carriers are listed on that link I gave earlier in post #7)
    3. Turn off device and hold all three buttons to open boot menu, connect usb cable and select AP fastboot
    4. open rsd lite and browse to the xml file, then click start
    5. give it a few minutes, hopefully things run smoothly and your device is un-bricked

    One last time thanks TisMyDroid for taking some time to help me
     
Search tags for this page
cg hab (cg: devtree, status
,
cg hab devtree status
,

droid razr utility failed remote

,
how to return my rogers s4 to stock
,
razr 0x004e