trying to overclock droid, need help

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Alpinestars96, Apr 11, 2011.

  1. Alpinestars96

    Alpinestars96 Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I used z4root to start with, i only did the temporary root so this could be the problem but it z4root finishes then I use overclock widget from the market to set the cpu clocking speeds and it says "operation failure please check su command". Just wondering if anyone used "overclocking widget" and received this error. Are there any other "auto rooter/cpu over clocking app" that works? I have the droid 1 with Android 2.2.2. My phone is lagging so bad most likely because of the ram im using but I want to overclock it to get that extra performance. Any help would be great for a newb. Thanks
     
  2. spc_hicks09

    spc_hicks09 Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,158
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    Ratings:
    +34
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3
    Twitter:
    spc_hicks09
    SetCPU works great for overclocking. It's in the market but not free however. PM me if you need help with anything.
     
  3. guidot

    guidot Developer Relations
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    Z4Root cannot root your device. Therefore you are having trouble overclocking.

    You need to root with the first link in my signature or Superoneclick.
     
  4. Alpinestars96

    Alpinestars96 Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thank you guys!
     
  5. Alpinestars96

    Alpinestars96 Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks again, anyone know which 900-1ghz kernels Def work forlorn the Droid a855, with 2.2? I'm go NA start with superoneclick for rooting tonight.
     
  6. guidot

    guidot Developer Relations
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    There are a few options.

    CorCor
    Slayher
    P3Droid
    Chevy's
    Pete's
    RaidZero
    ...

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  7. LifeIsABeach

    LifeIsABeach Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    You need to try and see what works for you. Although all Droids are theoretically the same some kernels work better on some phones than others. Some will even work on some phones and put others in a boot loop. Be sure to do a backup before trying out different kernels. Better safe than sorry.
     
  8. Alpinestars96

    Alpinestars96 Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Whats the proper way to. Do a backup?
     
  9. spc_hicks09

    spc_hicks09 Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,158
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    Ratings:
    +34
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3
    Twitter:
    spc_hicks09
    A ROM backup or an app backup? If you want to backup your ROM then do it through your recovery. If you want to do an app backup then use either MyBackup Root (free) or TitaniumBackup (not free).
     
  10. Alpinestars96

    Alpinestars96 Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    ehhh superoneclick keeps freezing on me when "waiting for phone", I tried all the help tips too.
     
  11. Alpinestars96

    Alpinestars96 Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Where is the folder I put the MotoCache1_Complete_Root_v1.1-update in on my phone?
     
  12. guidot

    guidot Developer Relations
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    When you open your phone as a drive on your computer, that is where. Just there, not in any of the folders listed, just there. That's called root.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
Search tags for this page
does z4root overclock
,
o que fazer overclock widget operation failure
,

operation failure please check the su command

,
operation failure please check the su command android
,

overclock widget operation failure please check the su comma