Touch Keypad When Using Phone

Discussion in 'Motorola Droid Pro' started by jnporcello, Mar 22, 2011.

  1. jnporcello
    Offline

    jnporcello New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello,
    I'm new to the forum, although I spent a decent amount of time checking it out over the last few months when thinking about going "pro".

    Anyway, when I make a phone call and have to enter characters, I have to hit the dialpad button to bring up the touch dialpad. Is there a way to always have the dialpad available when I'm using the phone? It seems like every call I make I have to enter a number or extension, and hitting the dialpad button first is an extra step.
  2. dettofatto
    Offline

    dettofatto New Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    258
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Italy, Rome...!
    You can use widgetlocker and put a slider to open directly the dialpad from the lock screen...
  3. jnporcello
    Offline

    jnporcello New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks for the reply, but unfortunately I didn't describe the problem well.
    My problem is for once the phone is ringing. I've already dialed the number and the phone rings... then there is an answer and voice prompt asks you to push 1 for your wife; and 2 for your mistress; 3 for your ex girlfriend, etc:) - whatever the case may be. It is at that time that the dialpad isn't directly displayed there and you have to push a button on the screen to bring the dialpad back up.

    Is there a way to keep the dial pad displayed after initiating a call?
  4. dettofatto
    Offline

    dettofatto New Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    258
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Italy, Rome...!
    No,no... You have described your problem very well, but my English is not very well...
    You can try with dialer one, or another dialer...
  5. theory87
    Offline

    theory87 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sure can! Go to Settings > Call Settings > Show Dialpad, and then select All Calls.
  6. jnporcello
    Offline

    jnporcello New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Boy, I'm an idiot - I thought I was smarter than that. I thought I checked out everything in call settings, and it was right there in a dialpad option.
    Thank you for your help everyone and the concise answer theory87.
    Last edited: Mar 22, 2011
  7. kjjb0204
    Offline

    kjjb0204 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can also use the physical number top row keys during a call.
  8. jwgraves
    Offline

    jwgraves New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow! I never knew this....nice tip.
Search tags for this page
enter alphabet during phone call android
,

how can i enter letters from my android phone

,
how do i access dial pad on droid ultra
,
how do i use letters on an android phone keypad
,

how to dial letters on android

,
how to display letters using android phone keypad
,

how to enter alphabets during a call

,
how to enter letters for codes from dial pad
,
how to write letters on a keypad while calling yahoo
,
motorola droid keypad missing on to entet phone number
,
using the key pad during a call on an android
,
write characters using number pad in android dial screen