1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Touch android to begin screen.

Discussion in 'Rescue Squad Help' started by alitke, Sep 11, 2010.

  1. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sold my Droid 1 to a guy last week and he just received it in the mail today. It was rooted and running a custom ROM. I sent him the phone and today he tells me when the phone boots it says "touch android" but when he tries and touch it nothing happens. Literally the only thing that has changed is that the phone no longer has an SD card. Would that have really screwed it up? The MicroSd that came with the phone failed a while back and I had to use a smaller one which I kept after selling the phone hence it not having one.

    I am worried as he is getting super pissed and is not believing me at all that the phone worked prior to shipping even though he saw pictures of me running it just before sending it.

    Really need help on this.

    EDIT: The only thing I can think of for the guy to do is a Factory Reset/ Wipe
  2. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    The sdcard had the rom and the recovery image. It may be best to send him to us. the middle man routine may cause more confusion. But he will probably have to boot into recovery, install a rom, wipe data and cache. Then once he boot back up he will need to install either dmupdater12 (for sprecovery) or rm (for clockwork recovery).
  3. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Will do. Separate from him buying an SD is there anything he can do?

    Will a wipe/factory reset get him going?
  4. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    There are vital start up files stored on an SD card, I am not even sure it is possible to succesfully run an Android Device without a card in place, after you removed the card did you test it and see if the device still worked properly ?
  5. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    Yeah he needs an sdcard. I was thinking he had a sdcard already.
  6. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No it was a rush job because the SD card failed that was the reason I kept it. I had a 2gb in there but that was it when I had it and I took it out before shipping. Never thought it had anything major on it. I figured all important data was on the phone.


    If he buys a random SD from walmart will it start or will he need the files from the SD?
  7. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    I would suggest maybe just spending the money one time and just get a 16 gb
  8. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    For him though will buying a cheap 2gb card work just to get it up and running? I am asking in terms of will he need to simply buy an SD Card and put it in the droid and it will boot up fine or does he need the recovery files and everything.

    I copied all files from the SD before sending it is the reason. I do not want to give him any of my personal information but I want it up and running for him asap.
  9. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    I hear what you saying but he can get a 16gb sdcard from vzw or amazon and have in shipped in a few days. I would not want to pay 15 bucks for a 2 gb then turn around and still have to buy a 16gb.
  10. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The Droid 1 will require a 16gb card? I am saying he will want to get it up and running as cheaply as possible. If he can spend $10 on a 4gb card that is what he is going to want to do.
  11. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    u can get it up and ruuning with a 2gb. sdcard


    here is a list of 16 gb sdcards.


  12. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    link keeps messing up. Just search through amazon. They are only 20 bucks.
  13. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    I believe any micro SD card will work, during start-up the system will write the critical files to the card, and after the "touch the android" process the card will have to be formatted by going into settings/sd card & phone storage/ select unmount SD card and then select format SD card and then remount SD card and all should be good

    pc747 can probably confirm this
  14. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Awesome. I just needed to confirm that buying an SD card and inserting it was enough. I did not want to tell him buy and SD and you are good and then find out that he needed the original files or something for it to properly start. Was not sure if the phone would write the critical files to function first or if it would need to have them on the phone before start up.

    I will let him know as soon as I can get a hold of him and direct him this way if he has more questions.
  15. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    He will need more then a 2gb sdcard. The 2gb is to allow him to "verify" he has a decent droid. I would highly SUGGEST he buy at least an 8gb sdcard. I personally would just get a 16gb, especially since it is rooted. He will need the space.
  16. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am going to tell him aim for a 8gb+ but I want to feel safe telling him a 2gb is good enough if he decides he wants to spend as little money as possible.

    I just do not want to say hey a 2gb is enough and then have him tell me a 2gb wont work.
  17. R3Ds
    Offline

    R3Ds Beta Team Developer

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Brooklyn N.Y
    I just took my card out and phone booted fine. The system files are stored in the phone memory not the sdcard. I did a factory reset and setup works, the only the is that when you go to the gallery it says no sdcard found or present. Hope this helps

    Sent from R3DMANX.COM/R3Ds
  18. alitke
    Offline

    alitke New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well that contradicts everything I was just told. lol.
  19. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    16,965
    Likes Received:
    840
    Trophy Points:
    113
    he can log into gmail and get into the phone.
  20. droidman101
    Offline

    droidman101 New Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    711
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tell him to tap all the corners of the screen, from the top-left to top-right to bottom-right to bottom-left then go into settings and sync and see if it will do the syncing manually
Search tags for this page
droid 3 touch the droid to begin
,
how to get droid touch to begin screen
,
i have touch android screen and nothing happens
,
motorola droid i touch the screen and nothing happens
,
pc36100 root
,
s5690
,
touch android to begin
,

touch android to begin not working

,
touch android to begin nothing happens
,
touch android to begin screen not working
,
touch screen begin from
,

touch the android to begin

,
touch the android to begin not responding
,

touch the android to begin not working

,
wat does this mean welcome to droid x2 touch the screen to b