To overclock or just freeze apps?

Discussion in 'HTC Droid Eris' started by Sparky013, Dec 28, 2010.

  1. Sparky013
    Offline

    Sparky013 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have a Droid Eris. I was wondering if I will get more speed by overclocking or just freezing some apps that I don't need by using titanium backup. I have the one click root with the stock ROM...any suggestions or comments will be greatly appreciated! Thanks
     
  2. Cdjones187
    Offline

    Cdjones187 Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    573
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +0
    If you don't need the apps just remove them completely. Unless you plan on using them later. Overclocking will make the phone faster.
     
  3. Sparky013
    Offline

    Sparky013 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Roms?

    Thanks...Do you know a good Rom for Eris that is overclocked already? I'm not that smart when it comes to the technical stuff. Something reliable that I dont need to mess with a whole lot.
     
  4. Cdjones187
    Offline

    Cdjones187 Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    573
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +0
    I have no idea on the Eris. But flashing a different kernel is about the same as flashing a rom.
     
  5. Kanibull
    Offline

    Kanibull Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i think evil eris comes with an overclock kernel
     
  6. wolfpackdl90
    Offline

    wolfpackdl90 Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    I recently just rooted my eris, based on the sticky in this section. I haven't flased froyo yet, don't know if i will or not. But my question is after i run SetCpu and Perflock is disabled, it want allow me to overclock it from 528 (stock) to 710 like i want to. Does anyone know why this is and how i can overclock the eris without having to flash another rom. Thanks in advance.
     
Search tags for this page

how to freeze apps on a htc eris