[TIP]Videos on DROID/Milestone

Discussion in 'Android News' started by RinTinTigger, Feb 8, 2010.

  1. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main


    Hey folks,

    A problem mostly found in mobile device forums is: "How can i get my movies to the best format for my mobile device??" This is the gap where XMedia Recode jumps in! This programm, being free, and available both as install-version or mobile-app, brings thousands of profiles for mobile devices like the Moto Droid, iProducts or WindowsMobile phones. It's also available in the languages English, German, Italian, and Japanese.

    The program itself exists for a long time now, but @Mobiflip presented it on his blog a time ago and i even didnt notice until today.

    [​IMG]

    Download 2.1.8.4 Install Version multilanguage
    Download 2.1.8.4. Portable multilanguage

    I've been testing the program now for an hour, and beside being a little slow on the conversion, the movie NOW looks great on my Milestone, without using 5 miles of papered settings!


    RinTinTigger
    via
  2. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    Thanks RinTin....this looks very useful...
  3. unix.punkx
    Offline

    unix.punkx New Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bloomington, IN
    Excellent thanks for this post!

    I have been using Handbrake for all my movie needs but hated fiddling with all the different settings to maximize how great it will look on my phone. I will have to try this one out!
  4. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    That was my problem with SUPER as well. Playing myself through 1000 configs, some worked some not. but now....2 clicks. PLUS a portable app!

    GREAT!:icon_ banana:
  5. Merire
    Offline

    Merire New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is not available for Linux, unfortunately :(
  6. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Use Virtualbox and create a windows VM.
  7. unix.punkx
    Offline

    unix.punkx New Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bloomington, IN
    Yeah I'm running OS X but also have a 'virtual box' (Parallels Desktop) running Windows 7 for reasons like this one :D
  8. DessoThumbs
    Offline

    DessoThumbs Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    946
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NC
    How does this compare with Handbrake? I've finally found the proper settings for HB, but it takes quite a while for the conversion and it ends up with larger file sizes than the original.

    TIA
  9. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Handbrake is a Pain versus this neat little app! File Size is larger, but who cares with 16GB SD?!?
  10. AZDroid09
    Offline

    AZDroid09 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does this rip as well? I'm looking for something that will go right from my dvds to properly converted format. Handbrake converts but doesn't rip.
  11. unix.punkx
    Offline

    unix.punkx New Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bloomington, IN
    Handbrake rips DVDs and converts them to whatever format you need...
  12. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main

    So does the programm i presented
  13. AZDroid09
    Offline

    AZDroid09 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK, thanks, I though I had seen something when I was downloading or installing handbrake that said I needed something else to rip. But I will give this new one a go, especially if it's easy....I like easy :D
  14. Merire
    Offline

    Merire New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nice answer, but I installed Linux to get rid of windows, I'm not going to reinstall it, even in a virtual machine ^^

    But don't worry, if I find a nice Linux encoder, I'll post it (I didn't search for now).
  15. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Well, then try to WINE it ...maybe that works!
  16. crspang
    Offline

    crspang New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    692
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lexington, SC
    What settings should I use? I've never ripped a movie and converted one before. I just bought District 9 and want to be able to watch it on my Droid tomorrow while I'm traveling. I bought the dvd.
  17. ylomnstr
    Offline

    ylomnstr New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Am I missing something, or does this not have a drop down for the Droid?
  18. naman919
    Offline

    naman919 New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    563
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Richmond, VA
    select motorola and then pick Milestone. It's Europe's version of the Droid.
  19. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Naman19 is right. just select the Milestone :) :icon_ devil:
  20. KZIWarrior
    Offline

    KZIWarrior Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,625
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Nashville, TN
    Great find RinTin. Thanks. I'm getting ready to redo all the computers on my network and was just debating what program to put for my video conversions (had been using handbrake and CloneDVD mobile). Looks like I can use this for both:icon_ banana:
Search tags for this page
how to get my motorola milstone to download vidios
,
program video motorola milstone
,

xmedia recode audio / video synchronisation

,

xmedia recode audio video synchronisation