1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Time to pay for Swype!

Discussion in 'Android Applications' started by greyghost04, Mar 9, 2010.

  1. greyghost04
    Offline

    greyghost04 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Got a message today that my free trial of Swype was over. Sure enough it doesn't work. Didn't even know it was a trial. There was no mention of how much they wanted or a link to pay for it. Anyone else have any ideas?
  2. MontyMo
    Offline

    MontyMo New Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hum... The beta closed yesterday....

    Swype | Text Input for Screens
  3. backlash
    Offline

    backlash New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does loading the apk somebody posted on here not work anymore?
  4. greyghost04
    Offline

    greyghost04 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
  5. greyghost04
    Offline

    greyghost04 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Uninstall Swype. Send the url to your Droid. Click on it and load the newer version. After that you install it and go to 'keyboards' and pick Swype. It's even nicer than the original.
  6. D Roid
    Offline

    D Roid New Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ
    Uninstalling swype seems futile. The new version worked great for a day till I started running Smoked Glass 5.0 Big Update, then no more swype. Cornicakes put up some good instructions on how to run swype again, but my swype files WILL NOT DELETE!!! This prevents me from uninstalling to reinstall. swype has swiped my droid!! Where can I just pay for the stupid upgrade?!!?!
  7. lumpysherman
    Offline

    lumpysherman New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    329
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Picked it up, didn't use the other version so this should be fun.
  8. fishepa
    Offline

    fishepa New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've installed this and it doesn't work either. I guess I have to pay now.
  9. Technoman
    Offline

    Technoman New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    980
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas TX
    Were you running the leaked version before or the actual BETA? Did you go to the website and actually apply for the Beta, get an email, and then download the installer? The installer will pull down the correct version for your phone.

    It could be that they have a way of killing the APP if it was not a valid BETA.
  10. greyghost04
    Offline

    greyghost04 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Did you go to 'Keyboards' and click on 'Swype'? Oh, forgot to mention you have to reboot your Droid.
  11. fishepa
    Offline

    fishepa New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, I used the installer previously as a beta member and that stopped working too.
  12. Technoman
    Offline

    Technoman New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    980
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas TX
    I have had no problems (other than the message that pops up on boot up). I just go on, and it works fine for me. Nothing that I can tell is disabled or not available.
  13. fishepa
    Offline

    fishepa New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay, I redownloaded the Swype beta and it's working now.

    Thanks
  14. lumpysherman
    Offline

    lumpysherman New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    329
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Followup: Takes a bit to get used to.
  15. greyghost04
    Offline

    greyghost04 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    After a week you will not be able to live without it. I pickup my iPod Touch now and then and I'll start Swyping and then remember it's 'old school'.:)
  16. Handsome Devil
    Offline

    Handsome Devil New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Worked Great for me thanks... ive been without swype for bout a week now and it sucked, i got slide it for the meanwhile but its defenatly going to the trash once i got swype back
  17. jsh1120
    Offline

    jsh1120 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,462
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, Washington
    This has been posted in several threads but it's easier to repeat it here than to find all the references that some people will ignore anyway.

    If your beta version of Swype stops working after you turn your phone off and back on with a message about the software expiring or being the wrong version for your phone, don't uninstall and try to reinstall. Instead do the following.

    () Open an app that requires keyboard input.

    () Long press on the text field.

    () From the picklist choose "Input Method."

    () Select the standard Android Keyboard.

    () When you get back to the text field, long press again and choose input method.

    () Choose Swype.

    Everything will be fine.

    Note: The problem exists only in the approved beta version of the software and only happens when the power is cycled in your phone. If you are using an older version of the beta (5612) rather than the final version (5652), the bug does not occur.
  18. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    I'm using the final version as the first one gave me problems too. Everytime my phone reboots I still have to go to settings/apps/manage apps/find swype and stop process....even though it isn't running. Then swiped words work again as opposed to only single keystrokes showing up in text boxes.

    I'd pay for this app but they need to fix it so I don't have to tweak it every now and then. When I want to type I'm ready to type not ready to go jump through hoops. For me the leaked version worked way better only because I didn't have to revisit my settings every now and then.
  19. y0manda
    Offline

    y0manda New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    335
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I am running chevy's simply stunning and can't get swype to work either. I searched for "cornicakes" and found no user so i can try his instructions.
  20. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    The instructions basically have you search your card and /system folders for "swype" and then delete those files. Some are in /system/apps and in /system/lib . You need to make those files read writable so you can delete them. Root Explorer does that or you can use Terminal Emulator commands. Get rid of the ones on your card too. I renamed mine to *.bak . At that point you will be able to install the new version. If it doesn't work right stop the process within app manager in the system area and/or do a long press on the text field and choose swype as the default keyboard input.
Search tags for this page
do i have to pay for swype now
,
do i have to pay for swype updates
,

do you have to pay for swype

,
free swype vs paid swype
,
have to pay for swype?
,
paid swype
,

pay for swype

,
swype beta to paid
,
swype data collection
,
swype free vs. paid
,
swype pay
,
swype payed
,
why do i have to pay for swype
,
why pay for swype
,
whys it trying to get me to pay for swype?