Thunderbolt on it's way...

Discussion in 'HTC ThunderBolt' started by oiamslain, Jul 1, 2011.

  1. oiamslain

    oiamslain New Member

    Joined:
    May 31, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Peoria, IL
    Ratings:
    +0
    Hey all,

    I decided to take the plunge and get a TB for my first android phone. I apologize if this has been answered already, but when I first boot it up, will I be prompted to do the update that has caused all these rebooting problems? If so, can I decline and wait for the new update (whenever that may be)?

    I am not very tech savvy, and don't plan to root. I am prepared for crappy battery life, just hoping I don't regret my choice...

    Thanks!
     
  2. LocalFiveOh

    LocalFiveOh Member

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Welcome to the club! I may be mistaken but I would imagine if you are just ordering it that it would already have the update. If I would imagine you could decline it. When I updated mine I had to to check for an update and chose to download it, it wasn't an automatic thing.

    Sent from my DroidBolt using ThunderForums
     
  3. Droid592

    Droid592 Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    California
    Ratings:
    +0
    The phone might come with it then again mine didn't accepted it and of course suffered random reboots here and there but since I rooted none at all, this phone is amazing roooted and unrooted you wont be disappointed

    Rooted HTC Thunderbolt
     
  4. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    Install this (the full RUU) as soon as you get the phone. I did - no reboots (the ones I did get were due to overtemps while charging) and GPS locks instantly.

    Or, root and ROM.
     
  5. oiamslain

    oiamslain New Member

    Joined:
    May 31, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Peoria, IL
    Ratings:
    +0
    Sorry for the dumb question, but this full RUU is not rooting, correct? (As I said, not tech savvy!) Would this void my warranty if I installed it?
     
  6. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    Yes, you would remain unrooted. I think you're fine warranty wise.

    sent from my bolt
     
  7. oiamslain

    oiamslain New Member

    Joined:
    May 31, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Peoria, IL
    Ratings:
    +0
    Sounds good - thanks pdroid!
     
  8. VolDroid

    VolDroid Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +0
    I would do this also. I installed it on my phone and again had no reboots and GPS seemed to work better also.
     
  9. JessicaJAB

    JessicaJAB New Member

    Joined:
    May 19, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    This looks awesome! It said it'd wipe data tho...any idea what it wipes? I can't afford to lose contacts, etc. Thanks!
     
  10. polish23

    polish23 Member

    Joined:
    Jun 1, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It will wipe your contacts but just make sure you run backup assistant or download lookout security and backup your contacts there, or just back up all your contacts to google and viola! You will never have to worry about losing your contacts ever again [​IMG][​IMG]

    P.S. I definitely recommend learning how to root, this phone just keeps getting better, and better!
     
  11. VolDroid

    VolDroid Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +0
    If you have google account already on your phone then your contacts should be backed up with that and automatically install once you add your account when resetting up the phone and letting it sync.