Thinking about flashing need info

Discussion in 'Liberty ROM D2' started by tb110895, Feb 5, 2011.

  1. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    I'm really thinking about flashing this ROM but I need some info/help.
    what's the best way to backup my home now and how do I restore go back to the stock one. After I go back, will I get regular moto updates or will I have to sbf?
    What are some steps I have to follow to flash a rom?


    Sent from my DROID2
  2. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    You'll use the bootstrapper to make a system backup and then when you want to receive updates, you'll restore that backup and be good to go. Everything else can be backed up with titanium save for contacts and SMS but Google should handle the former and there are apps for the latter.

    tappin and a talkin
  3. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA

    So all I need to do is make a backup with bootstrapper and restore it to get my updates? I thought you had to sbf..
    are you saying that titanium can't backup contacts or sms? That "save" didn't look like the right word. Also, I heard I have to erase all my data with bootstrap before I flash?
    Sent from my DROID2
  4. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    Ya in that instance "save" is like "except"
    Titanium will back up all of your apps and data so you can restore them after flashing the rom, because yes you will have to wipe all data. You can use the contacts app to export a name card of all your contacts to your sd card and there's an app called sms backup/restore that will backup your sms

    tappin and a talkin
  5. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    That's it? Its that simple? If there's anything else just post it.
    How do I get themes and different add-ons for roms? Do I flash them just like the rom?

    Sent from my DROID2
  6. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    So after everything is backed up including your system and apps and such you'll flash the rom as per the instructions in the thread. Then there is an app included with the rom called liberty tool box that you can use to basically one click install themes and add ons

    tappin and a talkin
  7. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    Sweet! I heard liberty is so hard to pass up and it makes the phone so much better.
    What if it doesn't install right? Sbf?

    Sent from my DROID2
  8. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    if something goes wrong on instal there are to ways to fix it depending on what went wrong. It may be as simple as going in to stock recovery and wiping data again, or it may indeed require an sbf. As long as you follow directions though it should be fine.

    tappin and a talkin
  9. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    Have you ever had to sbf? Is it hard to do?

    Sent from my DROID2
  10. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    One other thing, I saw a thread with different status bars for liberty. How would I go about installing them? Just flash them with bootstrap like you would a rom?

    Sent from my DROID2
  11. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    Wait, do I flash the rom then reboot and go back into recovery and restore apps and data, or do I flash the rom and while still in rocovery and restore apps and data, then reboot
    Thanks for all the help!

    Sent from my DROID2
  12. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    I've never had to sbf, never needed to, but as I understand it's not all that difficult. The different status bars may come with a theme, in which case you will install them from the toolbox or in clockwork. As for restoring the apps, you'll flash the rom and then when you boot up, download titanium from the marketplace after activating the phone and restore them from there.

    tappin and a talkin
  13. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    Thanks so much man!
  14. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    dude i just flashed this and I am pretty freakin happy right now. Apps are working better on here than ever before. And I was actually able to move kindle to the SDCARD....dancedroid
  15. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    Sweet! Did you run into any problems?
    How much faster is it?

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  16. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    It is much faster....no....no real problems. I am still reinstalling my apps. It does reduce you to 5 homescreens and removes the ability to do the double tap home key. But apparently you can get that back by installing ADW or Launcher pro.

    I am having one issue. That is that I use Jrummy's Droid 2 Overclock and it doesn't want to take the settings in the profiles like it used to. But I am going to try quickclock and see if that does it.
  17. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    It is my first time flashing a ROM and now I can't believe I waited this long.
  18. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    I HATE that double tap home key. I always press it by accident and it take five minutes to load voice commands just for me to close them lol.
    Its my first time flashing a rom too.. well obviously.
    Its that good?

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  19. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    Where do I get the liberty 1.5 rom to flash?

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  20. tb110895
    Offline

    tb110895 New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia, PA
    If I make a backup in recovery, then uninstall recovery by accident, then install it again, will I still have that backup or should I make a new one?

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
Search tags for this page

how to back up contacts when flashing new rom