System Update

Discussion in 'Bugless' started by flipsy, Oct 24, 2010.

  1. flipsy
    Offline

    flipsy Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    So I just installed this ROM yesterday and it was working just fine. When I woke up this morning, I noticed my phone was prompting me to update my Android system. How do I get rid of this notification?
     
  2. ClumsyNinja21
    Offline

    ClumsyNinja21 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    743
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +0
    R u using bb4?? BB5 is based on frg22d so your system wouldn't search for updates. What you're saying happened a lot on bb4 and Pete posted a fix on his website.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  3. flipsy
    Offline

    flipsy Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm using BB5
     
  4. ClumsyNinja21
    Offline

    ClumsyNinja21 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    743
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +0
    Let me do a little digging. This is the first time I have ever heard of it happening on bb5.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  5. flipsy
    Offline

    flipsy Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Hmmm. Once I updated to FRG01B, I installed Simply Stunning. I have been using SS until yesterday when I decided to install BBv5
     
  6. ClumsyNinja21
    Offline

    ClumsyNinja21 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    743
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +0
    Please don't take offense with what I'm about to ask...
    Did u follow the install instructions exactly? U wiped data and cache, you let the phone boot up, u didn't touch the phone at all until after it reboot itself? The system stayed on frg01b. It didn't wipe. The phone basically themed bb5 instead of loading the rom. What does it say under attempt info? Does it say frg22d?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  7. flipsy
    Offline

    flipsy Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    yes i let followed instructions exactly. and it says bugless beast v0.5
     
  8. ClumsyNinja21
    Offline

    ClumsyNinja21 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    743
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +0
    Ok. Hang tight a minute.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  9. ClumsyNinja21
    Offline

    ClumsyNinja21 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    743
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +0
    I'm getting the same answer from a lot of friends and a dev. They say wipe and reinstall. However I know u r trying to avoid that so I sent a gtalk to Pete to see if he has an idea. In the meantime, run backup tool and backup system and apps in case u have to wipe. At least then u will restore everything exactly as it is now so its not a big pain at all.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  10. flipsy
    Offline

    flipsy Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    alright will do. thanks for your help
     
  11. rlarson_mn
    Offline

    rlarson_mn Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Another thing could be where you got the download from. Pete was pretty specific as to where to download his rom. I ended up using ROM Manager to get his ROM. Followed Petes instructions to the T and all has been fine since the installation.
     
  12. flipsy
    Offline

    flipsy Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I downloaded the rom from this site. This notification is getting very annoying
     
  13. DHO
    Offline

    DHO Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    248
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NOLA
    Ratings:
    +1
    There are numerous ways to stop the OTA update. If the fresh install dud not work try this:

    The best way is to simply edit your version number (credit GirLuvsDroid)
    How do I prevent OTA updates? - Android Forums

    And I know there is a way to stop the SystemUpdater.apk I think renaming SystemUpdater.apk.bak and restarting should probably work.

    If you need more info Let me google that for you
     
  14. blakejohann
    Offline

    blakejohann New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I too was getting OTA update messages on .5- couldn't find any other mentions of it happening on .5 anywhere. I did the edit version number fix linked to in the post above about a week ago and havent had any more ota downloads since.
     
  15. flipsy
    Offline

    flipsy Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    So I tried to edit my verison number with root explorer, but it says I already have FRG22D...