Syncing Music Beta

Discussion in 'Droid Bionic Tech Support' started by jonnygage, Oct 20, 2011.

  1. jonnygage
    Offline

    jonnygage New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey guys, first post here. I have been trying for the past day to get my phone to sync with music beta on my computer. Ive done all the steps that I could find online to try and get it to sync, but when I go to the accounts page and go to my google account, music beta is not under my account. Also when I open the app and push menu, there is no settings menu that pops up. Only Shuffle and search. If any one has figured out how to get music beta to work on this phone please share your info
  2. mattman5000
    Offline

    mattman5000 Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Dallas, Texas
    Looks like you are using the stock music app. Did you download the Google Music app from the Market?
  3. jonnygage
    Offline

    jonnygage New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes i did download the music app from the market. the one that has the headphones for an icon
  4. dlcramer
    Offline

    dlcramer New Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When i set up beta on my OG Droid it took a reboot to get it to see my music on beta.

    And if i remember correctly i synced cpu with google. The phone looks at the server not your computer.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  5. gmorgan056
    Offline

    gmorgan056 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    449
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, WA
    If that doesn't work, go to settings>applications>Music App and clear data and cache. When this happens to me, I do this and then it recognizes my account.
  6. sst45jeff
    Offline

    sst45jeff Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    This is what I had to do & it took it a little while to recognize the new phone after the reboot.
    The features on the music beta app for the cloud do not show up in the app until it recognizes your phone as been approved for music beta.
  7. jonnygage
    Offline

    jonnygage New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I still cant get it to work. Ive done everything short of a factory data reset. Really dont feel like doing that, nor do I think it will work. Ive been emailing google and theyve been really helpful and are trying to figure it out as well and see what they can come up with.
  8. hradek422
    Offline

    hradek422 Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    I had this issue with my Droid 2 Global. What I did, was go into settings>applications>Music app (as mentioned above) clear data and cache, then reboot. Once I rebooted, I let my phone sit for a few minutes, and then tried to open the music app. Everything was there for me. Also, I deleted all the music I had on my SD card just so I could be sure it had nothing else in it.
  9. jonnygage
    Offline

    jonnygage New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    so i finally went ahead and did a factory reset (after exhausting all other options several times) and when i reloaded the music beta app, it finally synched! so far i like the app.ill get some more feedback as i use it more. thanks for all the solutions guys