Swype v3.25 Beta - Not working on Bionic?

Discussion in 'Droid Bionic Tech Support' started by georgemovie, Sep 16, 2011.

  1. georgemovie
    Offline

    georgemovie New Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can anyone get the newest version of Swype v3.25 Beta working on their Bionic? I tried many times unsuccessfully, and am stuck with Swype v3.21.87.27685.2066targa on my phone.

    Swype | Text Input for Screens

    Thanks!!!
  2. gsDroid
    Offline

    gsDroid New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    513
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado
    I copied and pasted this from a post on AndroidForums from user PhilD: Just giving credit. I followed these and have the newest Swype. As you see, root is required. Also, follow the step-by-step instructions on the swype site for installing. I just kept my computer screen on the page while I did the install.

    the instructions below from the Swype forums worked on my Droid X, haven't had time to try it on my Bionic yet, but i assume it will work. root is required, and guys, there is no recovery yet so PLEASE do not delete the original files, just rename them so you can restore the original version back at a later date if needed:


    1. Change your default input method to anything other than Swype.
    2. Mount file system as R/W
    3. Delete (or move/rename) \system\app\swype.apk
    4. Delete (or move/rename) \data\dalvik-cache\system@app@Swype.apk@classes.dex
    5. Delete (or move/rename) \system\lib\libSwypeCore.so
    6. Reboot
    7. Download and Run the latest Swype Beta installer
  3. them0nk
    Offline

    them0nk New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Not to thread Jack, I've ditched swype a long time ago... Ultra keyboard is far superior... just enable tracing.

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
  4. Wera750
    Offline

    Wera750 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tried the instructions above, didn't work. I renamed the files xxxxxxxx.rapk , xxxxxx.rdex, etc. No luck though. Any ideas?

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
  5. gsDroid
    Offline

    gsDroid New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    513
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado
    The instructions worked for many people. You could try again and follow the instructions on their web page very closely. Sorry you weren't successful.
  6. liftedplane
    Offline

    liftedplane Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    1,171
    Likes Received:
    81
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington State
    I've just been using the installed v3.21 for now... not really worth the extra effort I guess
  7. nawdman
    Offline

    nawdman New Member

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nebraska
    I have it use system app remover to remove old Swype from system apps then install 3.25 from Swype installer

    Sent from my DROID BIONIC
  8. Wera750
    Offline

    Wera750 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Awesome! That way worked like a charm! Thanks!

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
  9. PhilD
    Offline

    PhilD New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Southern NJ
    Thanks! but i don't deserve the credit, the instructions were originally posted on Swype's forums in this thread: Tutorial: Installing Beta Swype on Droid X. i successfully installed Beta 3.25 on my Bionic using these instructions, i did have a few force closes immediately after, but it has been working perfectly since. for the Swype haters out there, i stopped using Swype a long time ago because i hated the word correction popup box in the earlier builds. in the new builds (including 3.21 pre-installed in the Bionic), Swype uses the word correction bar introduced in Gingerbread (i think), works fantastic now. one thing i did notice is that the Beta 3.25 keyboard appears to be a little shorter in portrait mode than the pre-installed version. it is 1.25 inches from the bottom of the space bar to the top of the letter Y in first row (i.e., vertical extent in portrait mode not including word correction bar). this means the keys are a bit harder to accurately hit when not swyping (swyping is still amazingly accurate for me). it would be really cool if someone could measure the vertical height of the pre-installed version of Swype (not including the word correction bar) just to satisfy my curiosity...
    Last edited: Sep 18, 2011
  10. liftedplane
    Offline

    liftedplane Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    1,171
    Likes Received:
    81
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington State
    got it installed on my phone... not my wife's so I'll go check on that and see what the differences are... maybe I can get a video up for you...
  11. liftedplane
    Offline

    liftedplane Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    1,171
    Likes Received:
    81
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington State
    here you go, a quick video side by side
  12. PhilD
    Offline

    PhilD New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Southern NJ
    dude, that video is awesome, thanks a lot for that, i appreciate it!

    i can see that the pre-installed version is definitely a little taller in portrait mode (even though beta 3.25 supports qHD resolution), but the difference isn't huge. i think i'm going to stick with the beta for now.
  13. gwbennett
    Offline

    gwbennett New Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    To use the beta you have too root your phone and delete the Swype files. There are 3. They are posted on bionic forums. I can't remember offhand the paths in question.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  14. lanza_david
    Offline

    lanza_david New Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does Swype inc update the stock installed version once the stable version is released?
  15. PhilD
    Offline

    PhilD New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Southern NJ
    any updates to the stock pre-installed version is managed by moto + verizon, not swype, and i did not receive any updates to the keyboard outside of the full OS updates (i.e., Froyo to Gingerbread) on my Droid X.
  16. lanza_david
    Offline

    lanza_david New Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That's too bad. Swype keeps improving their app and the devices that have it pre-installed do not get updates? WTH.... and that is swypes only business model by the way. I don't get it.
Search tags for this page
bionic swype not working
,
correction bar not showing swype
,
droid bionic swype
,
enable swype app bionic
,
how to get swype on droid bionic
,
how to get the latest swype on droid bionic
,
how to turn on swipe with droid bionic
,
restore swype bionic
,
swype is not working on droid bionic
,

swype not working bionic

,
swype on droid bionic troubleshoot
,
why cant i turn on the swype keyboard on my droid bionic?