Switching to Cyanogen

Discussion in 'Koush' started by VirtualGeek, Apr 23, 2010.

  1. VirtualGeek

    VirtualGeek Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ok, i've been using UD10 and was pretty happy with it at first. It was fast, snappy, smooth. But for a while now it's been slow, lagging, hanging and generally dysfunctionaly. So I'm switching to Cyanogen and will let you know how I feel about it.

    Anybody else experiecne this and make the change?
     
  2. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    UD v10 was just terribly buggy and slow for me right from the start. Whereas this newest CM is pure bliss. Phone is snappier, more responsive than ever, and battery life is great (because of a few tweaks, mind you).
     
  3. Bxrider117

    Bxrider117 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Back in NYC 4 good!!!
    Ratings:
    +0
    I went from Bugless Beast to Ultimate Droid to JRummy's remix, which essentially a Cynagen Rom with some added flavor. I have not looked back since. This Rom is fast snappy and has not given me any problems. I even have all of my apps stored on my SD card, so I have over 180mb of ram or rom still available on my Droid and it flies. You will not be disappointed.
     
  4. trevntx

    trevntx New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    I second this post!! I love JRummy. I was UD loyalist, but took a chance to try something new. I havent looked back!
     
  5. VirtualGeek

    VirtualGeek Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    So far so good. Install was very quick and easy.

    I liked that I could remove the shortcut titles with UD10...
     
  6. gotta have that funk

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    869
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    thats just helix launcher 2...i doubt he wrote code to do that through the rom. anyone w/ helix2 can remove the icon and shortcut text.
     
  7. DroidHoff

    DroidHoff Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'm running Cyanogen 6.1 now and have been on Cyan since 5.6. I too used to only run UD but after really falling for ROM Manager and Clockwork I decided to try Cyanogens work and haven't even thought of turning back since. Cyan does great work and he stuff seems very fast and stable!
     
  8. specialed03

    specialed03 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Did you have to wipe data and clear cache when going from UD v10 to Cyanogen?

    Wasnt UD10 a copycat of cyanogen?
     
  9. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    Apparently - but it's still best to wipe when coming over.
     
  10. DroidHoff

    DroidHoff Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Always wipe switching between ROMs (Cyan to UD and vice versa) it gives you a clean start for each rom and generally the best performance out of it as well! Just my humble opinion!
     
  11. VirtualGeek

    VirtualGeek Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks for the info. I wish i could have this feature without a 3d launcher.


    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  12. Vulcan1600

    Vulcan1600 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,846
    Likes Received:
    282
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +292
    Yes, you want to wipe data (2x) clear cache and install. If you used UD v10, I'd like to hear from you if it performs like cyanogen rom.
     
Search tags for this page

ultimanogen