1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Switching Roms

Discussion in 'Droid X Roms' started by shaggykid, Nov 30, 2011.

  1. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    How hard/easy is it to switch roms?

    I'm currently using liquid but I wanted to try some other ones out.

    Whatcare the steps I need to take?

    Sent from your mom's house using my Droid X
  2. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Brad92 swears by boot manager, i havent ever used it, i just do the flash process every time i wanna try a new ROM, you can make backups of your favorites and restore them just like your stock backup
  3. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    How do I make individual backups?

    Sent from your mom's house using my Droid X
  4. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    You made a backup of your stock rooted device CWM correct?

    BAD ASS X
  5. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I backed up my phone before flashing Liquid using Titanium. But I don't see how to make a seperate backup with it.

    Sent from your mom's house using my Droid X
  6. DanQ
    Offline

    DanQ Member

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Install ROM Manager. It's an essential tool.

    With it, I switch ROMs a little more frequently than I should.
  7. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    In CWM there's an option to backup and restore, that's where you can make backups of the whole system and restore them

    BAD ASS X
  8. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    I have never backed up nor flashed a ROM through ROM manager, I never had any luck, I just prefer to do all wipes and flashes manually

    BAD ASS X
  9. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I just downloaded Rom manager and made a backup of Liquid. What would be my next step?

    Sent from your mom's house using my Droid X
  10. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Out of my realm now, like I said I do everything from CWM recovery

    BAD ASS X
  11. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I'm wingin it haha

    Sent from your mom's house using my Droid X
  12. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    So I tried doing Liberty 3 wiped data and all that good stuff.. got caught in a boot loop. So I restored Liquid.

    Anything I'm doing wrong?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  13. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Did you use ROM manager

    BAD ASS X
  14. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Yes

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  15. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Yeah that's why I never use it, just use CWM recovery like you did when flashing liquid, make a back up there first then wipe data, cache, dalvik and flash and you do have a gapps zip right

    BAD ASS X
  16. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Rom manager has CWM.. gapps zig?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  17. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Gapps is a zip file that you flash after you flash a custom ROM its the market as all custom ROMs do not come with the market

    I know it has a CWM I'm saying reboot into recovery and do your back ups and wipes and flashes manually, I don't trust using ROM manager to do it, as you just experienced

    BAD ASS X
  18. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Well I just tried it manually.. its a no go. Maybe liberty just isn't working on my device

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  19. clueless77
    Offline

    clueless77 New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    What version of liberty are trying to flash and where did you download it

    BAD ASS X
  20. DanQ
    Offline

    DanQ Member

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I have never installed a ROM with it. Just use it to backup and restore.

    I don't believe you are going to get Liberty to work without an sbf to .340. Liquid is likely installed over .602 or .605.
Search tags for this page

sick backgrounds