Stuck at boot anim after fission...

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by kptphalkon, Feb 7, 2011.

  1. kptphalkon
    Offline

    kptphalkon New Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    I need help! Using FRM lite, i downloaded fission 2.4.3., added it to the install queue, and installed...

    The phone booted up into cwm and began to run the install, after about 3 minutes it rebooted and got past the m logo, but (i have the standard boot anim removed) at the blue/silver flashing android logo, it would just continuously repeat.

    Backing up to my nandroid was fine (although a p.i.m.a), and after making sure the installer files weren't corrupt, i plugged my phone into charger and tried again. Same issue, same results, had to nandroid once more.

    Am i missing something in the process? First time flashing a ROM, and i figured it would be pretty straight forward.

    Sent from the F-Zero cockpit on my D2G
  2. FC127
    Offline

    FC127 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cortland, NY
    Are you choosing to wipe data before you tap install?

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  3. mrmattch3w
    Offline

    mrmattch3w New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Santa Clarita, CA
    wipe data, wipe delvik cache, wipe battery stats
  4. kptphalkon
    Offline

    kptphalkon New Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    That depends lol...does wiping data also clear the sd card?

    Because i am sure i hit wipe data, but my sd card still has all my files...

    (Total noob feeling)

    Sent from the F-Zero cockpit on my D2G
  5. FC127
    Offline

    FC127 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cortland, NY
    No, this has nothing to do with your SD card... make sure next time you are in fission rom manager that, when on the install queue screen, you tap the drop down box at the top that says don't wipe and change it to wipe data (or something to that effect).

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  6. kptphalkon
    Offline

    kptphalkon New Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Ok, ok, i feel ashamed of myself for not wiping data lol
    I am now running fission 2.4.3 without a hitch! Thanks a lot guys!

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
  7. derhannes1983
    Offline

    derhannes1983 New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello!

    I got the same problem as kptphalkon, but I cannot solve it.

    I tried the following:


    • Downloading the ROM via Fission ROM Manager, selecting Wipe Data + Cache, rebooting then, installing -> stuck at the setup page reloading over and over again...

    • Downloading the ROM via Fission ROM Manager, rebooting manually into the CLockwork recovery, factory reset, wiping cache dalvik and battery cache, installing the zip from the SD card -> stuck at the setup page reloading over and over again...
    If this would be my first flashing of anything, I wouldn't care... but I had a Desire for 1 year now and flashed ROMs and radio ROMs and things twice a week cause I like to customize and try new ROMs.

    So.. What the hell am I doing wrong??? :angry::icon_ nono2::shocked:
  8. Digital Cha0s
    Offline

    Digital Cha0s New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    have you tried wipeing the data and cache thru stock recovery?
  9. derhannes1983
    Offline

    derhannes1983 New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, same as before. Does it matter that I am using it in Germany or something?
  10. wilboy
    Offline

    wilboy New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    684
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Did someone mentioned to pull the battery out and back in??Sometimes it 'll do the trick!! Jaz my 2cents :)
  11. Asphyx
    Offline

    Asphyx New Member

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Vegas - New York
    Sounds like it didn't flash correctly.

    Try flashing back to stock with RSDLite and the stock SBF and try again.

    It will take a bit of time to finish when flashing Fission and any interuption can cause it to fail.
  12. Digital Cha0s
    Offline

    Digital Cha0s New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yea try to reflash it and sit with it so you can push the up arrow so the phone goes back into bootloader when the phone reboots so rsd lite passes it. Also make sure you have rsd lite 4.9 and all drivers to go with it, then reflash and hope for the best
  13. derhannes1983
    Offline

    derhannes1983 New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey guys

    thx for ur help so far. Flashing with RSD lite 4.9 worked, but I still get stuck at the settings page where you start setting up the device, then the Android title (the silver shiny one) appears for some seconds, then the setup screen with the green Android to touch, and that again and again...

    Tried everything, dunno what to do..

    btw, is there another working rom for me? The deodexed stock ROM works, too, that is what I got atm dancedroid
  14. zero7404
    Offline

    zero7404 New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i ran into a similar snag when reverting back to the stock rom via sbf/rsdlite. did a battery pull, loaded into recovery, cleaned out data/cache, then loaded up fine

    posted via android
  15. derhannes1983
    Offline

    derhannes1983 New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This fking piece of scrap metal is getting on my nerves... No chance to come to the Fission ROM, I always end up in reboots at the setup screen... No idea what is going wrong. Downloaded the ROM 3 times now, no success. Did wipes 3 times, original system wipe and Clockwork wipe.

    No idea what to do, I think i will return it to the one who sold it to me or sell it with ebay... damnit.
  16. Asphyx
    Offline

    Asphyx New Member

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Vegas - New York
    You are getting boot recovery correct?

    it almost sounds like it is not saving the settings as if something is unwritable.
  17. Digital Cha0s
    Offline

    Digital Cha0s New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok so the sbf flash isnt working is what your telling us. Here try this one it works for me anyways then if that don't help I'll have to look into this more cause I have never had that much problems with flashing an SBF

    http://dl.dropbox.com/u/19326105/DROID2WE_X6_2.4.29_FULL.sbf.zip

    and like zero said rewipe everything via stock recovery then try to boot
  18. Digital Cha0s
    Offline

    Digital Cha0s New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok well then I think I got what your tring to say now just woke up lol sorry
    anyways if you have clockworks recovery and are trying to flash fission if thats the case try to install the sbf then and if you can set everything up then install fission with out a wipe of any kind that might work but I can't garuntee it
  19. Digital Cha0s
    Offline

    Digital Cha0s New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    and or you could go over and grab that rom-er v5 from the get r done team and a droid 2 rom and try that method but still no sensors I beleive
  20. leobg
    Offline

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    When you SBF, phone actually does not hard reset, does not even delete the caches. After SBF, enter stock [strike]boot loader[/strike] recovery and delete cache from there. If you still run into issues, go ahead and do full wipe from there. This should certainly 'cure' the problem.
Search tags for this page

droid 2 global stck on cm7 welcome screen