Stock ROM, Kernel and Baseband Versions?

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by nateccnn, Mar 23, 2010.

  1. nateccnn
    Offline

    nateccnn Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    849
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    I rooted...had a blast...it's over for now.

    I went back to stock but I'm not sure I'm really stock now. Can anyone tell me what the ROM, Kernel and Baseband versions should be on a totally stock Droid?

    Only reason I ask is I am still getting some choppiness in some of the apps. I'm thinking I left some remnants. Rom Manager says I am ready to install ROMs. DM Update says I am not rooted. One of them has to be wrong. Is there a bootloader that Rom Manager can work with that DM Updater can't?

    Thanks,

    Nate
  2. mjones1052
    Offline

    mjones1052 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    ERD56 is the ROM, baseband should be C_01.3E.03P, and the kernel should say some stuff then release keys at the end.
  3. budmonster
    Online

    budmonster Guest

    Im currently on bugless beast v9 and my baseband says vC_01.3E.01P. Is that ok or do i need to update to the last baseband? Im not sure what the baseband does and how it affects my phone. I just want to make sure everything is up to date.
  4. adrynalyne
    Offline

    adrynalyne Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    2,896
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Its the radio firmware version, and yours is the old version.
  5. adrynalyne
    Offline

    adrynalyne Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    2,896
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0

    [​IMG]
  6. nateccnn
    Offline

    nateccnn Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    849
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Sweet! Thanks for the screen shot. I had a different kernel. I guess it was more than just a remnant. My settings match yours now though. That is from a phone that was never rooted, right?

    So I have the same radio baseband version budmonster posted. Is there a method to update just the radio? Or is it best left alone? I had some trouble getting 3g when I was running Cyanogen and wonder if that was the culprit.

    Nate
  7. adrynalyne
    Offline

    adrynalyne Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    2,896
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Hard to say, I don't know the answer as to whether the baseband would help.

    Thats not my phone, but is the stock info/kernel. While it could be rooted, that in itself doesn't change the information listed.
  8. budmonster
    Online

    budmonster Guest

    so should i update? if so how do i do that lol?
  9. serveitup911
    Offline

    serveitup911 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The .01P baseband is the current version. When 2.1 goes OTA, the baseband will be upgraded to .03P

    You are fine with the baseband as that is what 2.0.1 comes with.
  10. stlcity
    Offline

    stlcity New Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There is a thread over at all droid in the development section of droid that goes over how to flash the newer base band. Not many were successful flashing it though. There is a significant risk off bricking your phone. I was able to flash it luckily..Good luck
  11. adrynalyne
    Offline

    adrynalyne Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    2,896
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Better to direct them to our own hacking section, than all droid.
  12. jailbotqt
    Offline

    jailbotqt New Member

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Don't know if this is the place but...

    Does anyone have a flashable stock rom for the droid three on verizon?
    I got one that the three g dropped on when they flashed a rom and I want to see if I Can bring it back, unlock it and switch to a decent carrier. 8)
Search tags for this page

2.1 sdf android

,

baseband version android

,

moto driod stock rom

,

sdf razr firmware

,

stock kernel and rom for verizon droid

,

stock kernel and rom verizon s4

,

stock rom anв stock baseband