1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

still having 3g probs? or something else?

Discussion in 'Android Tech Support' started by Matth3w, Mar 4, 2010.

  1. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    Seems like web pages are hanging...
  2. Naruto
    Offline

    Naruto New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Staten Island, NY
    Can you describe this problem further? Hanging?
    I never thought it was possible, but I even get full 3G service in the subway.
  3. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    I've got full service yet it won't load a full page. It stops at like 10% for example. It took me like 15 minutes to post something to my blog.
  4. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    Verizon swears this is not a network issue, either new or from yesterday...
  5. huskur
    Offline

    huskur New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,867
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lower Delaware

    same here in delaware.....very slow....using speedtest last week i would be getting between 1100 and 1400 KB download speeds with 3G now i am only getting around 400 to 500 and is choppy.

    (and i was never out when everyone else was)
  6. krazyskott
    Offline

    krazyskott New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Richmond, VA
    I have the same problem here in Virginia.
  7. toddegreene
    Offline

    toddegreene New Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This seems to be a continuation of vzw's data problems from yesterday.
  8. cereal killer
    Offline

    cereal killer Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,007
    Likes Received:
    600
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    Matthew hit up hookbill. IIRC he was having the same problem on his rooted device.

    He can offer more insight I_think_
  9. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    I reset my phone today. That fixed the problem.
  10. huskur
    Offline

    huskur New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,867
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lower Delaware
    what kind of "reset"? power cycle?
  11. huskur
    Offline

    huskur New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,867
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lower Delaware

    OK...this is what solved my problem.

    turned off the phone....pulled the battery....and rebooted. 3G is flying now back in the 1600's and low 1700's KBs d-load speeds
  12. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Just rebooted, turned off/on. That's all it needed.
  13. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    I tried that :(
  14. UNVERIFI3D
    Offline

    UNVERIFI3D New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've done the same thing. Pulling the battery and resetting. I'm having extreemly choppy service in places where I have 3 and 4 bars of 3g and use to have no problems with connections... man verizon is reallly letting me down!
  15. masterxchief
    Offline

    masterxchief New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, CA
    I get this problem frequently and also I get the issue with the 3G icon disappearing until I go into airplane mode or wait like 15 minutes. I think theres just too much traffic on Verizon in my area.
  16. HwnDroid
    Offline

    HwnDroid New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Honolulu, Hawaii
    Same here in Honolulu, Hawaii. My 3G is choppy at best and I get the 1G more often than I'd like. What's up VZW?
  17. volando
    Offline

    volando New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How about the phone getting stuck in 1g mode, anyone see that? I get this cruising down the high way sometimes, it takes a LONG time for it to recover back to 3g. I toggle airplane mode to fix it immediately though, is this just a matter of the re-scan timeout? can it be fixed with an app? My area has 100% 3g coverage, no idea what it's getting dropped sometimes...
  18. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    Perhaps because I am in Pittsburgh the traffic is too high....
  19. trumpet444
    Offline

    trumpet444 New Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    mine constantly bounces from full 3g coverage to 2 bars on 1x while sitting in one place. really pisses me off. customer service at verizon is of no help. i'm in the middle of richmond, va so i know i'm not in a dead zone
  20. Ziffy
    Offline

    Ziffy New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My phone does a similar thing...Moto Droid...Full Bars to No Bars...3g to 1x...constantly, even though I am smack dab in the middle of the "red!"

    Major issue for me is I am on a call and it does this, so my phone makes the notification sound, locks up...and I see the bottom half of the phone screen and nothing else. I have to back out to the home screen and go back into the phone to make another call.

    Sometimes I will call someone and it will look like it is dialing even though it already has, but I can't hear the other person...but they hear me. This makes it seem like I am prank calling them. Not so fun when you are trying to call for take-out!

    Upset,

    Z
Search tags for this page

why does 3g come and go

,
why does my verizon 3g come amd go