1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

still can't update

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by diddy33, Nov 1, 2012.

  1. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I receive update not available when I try to update. Is ics still not out to everyone?
  2. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    Had you modified your phone at all prior? You should have been able to pull it.
  3. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No everything is factory. Both my wife and I lost all 4G about 4 months ago, don't know if that might have something to do with it.
  4. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,188
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    OK, there may be a problem if you only get the "Check for update not available at this time. Try again later." message. You should be getting "Your device is up to date! No update is necessary at this time."

    You can install the update manually, if you want to. A good thing is to temporally move your music, pictures and videos to your PC as the updating of media files can take hours if you have a lot.

    Another thing you might try is to power down, remove the battery and sim card. Then replace the battery only and power up all the way. Next power down replace the sim card (you'll have to remove the battery temporally in order to do that) and power back up.
  5. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay just tried the sim card trick...nothing. I'm assuming I'll have to do it manually? If so I have no idea how to do that.
  6. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    Have you tried pulling connected to wifi with the same result? If so, you can try a couple of different things. I would start with pulling battery- pull sim - wait a minute, plug all back in and power it on. Once fully connected to the network try again.

    You lost 4g- so is the service not in your current area, or your phone just doesn't connect to it any more? If the above doesn't work, I would try an FDR next. If that doesn't go, you may have to go a little more creative.
  7. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have 4G in area just can't connect to it. I have tried with wifi and same result. If I do FDR I just lose installed apps correct?
  8. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    Yep. BTW you are on system version 905, correct? Also as aaf709 questioned, which message are you getting?
  9. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im getting check for update not available at this time try again later. I'm assuming I'm on 905. How do I check that? Settings about phone then where?
  10. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    System Version - with that message, your phone is not connecting to the servers. Have you tried on wifi?
  11. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes have tried wifi still the same message. System version is 5.5.886.xt875
  12. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,188
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    You might want to take your phones to a Verizon store and have them swap out the sim cards. There should be no charge.
  13. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    The fact that you lost 4g completely bothers me. Do you have 3g? or 1x?
  14. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    Crap, you are a few updates back!
  15. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have 3G and wifi at home...so a new sim card is my best course of action?
  16. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,188
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    Unfortunately, I've seen a few threads about phones that only get the "Check for update not available at this time" message and have been installing updates manually.

    To the OP, you will need to be at 5.9.905 in order to get ICS, either manually or via OTA. The next update you should've gotten was 5.5.893, followed by 5.9.902. You might be able to get help at http://www.droidrzr.com/index.php/topic/4026-samurihls-house-of-bionic/ but read EVERYTHING.

    Try a new sim card and let Verizon know where you're at.
    Last edited: Nov 1, 2012
  17. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    Agreed. I would start with the VZW store and a SIM - have them run through updates on the spot. I would not suggest using the HoB unless you are familiar with flashing. It's a great tool, but not for n00bs. Besides, VZW owes you the service. 4 months without any 4G is ridiculous not to mention not being on the update path.
    Last edited: Nov 1, 2012
  18. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay so got new sim. Long story short had to factory reset. Got all updates and is running fine.
    New dilemma wife's phone. She doesn't want to lose photos. I just reset and didn't lose anything am I safe to do that again? Tried to plug into computer and upload. Only did about 150 out of 580. Still on phone but upload on computer says all transferred. What do I do?
  19. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    If you transfer all photos and stuff to the ext SD card, they will be safe there as the FDR doesn't touch that.

    DROID BIONIC on 246, is it butter? Lord, bring relief to Mrs Altspeed.
  20. diddy33
    Offline

    diddy33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How do I do that. I messed around with her phone for about 1 and 1/2 hrs last night and couldn't figure it out. Then tried the computer upload. And apparently failed at that.
Search tags for this page
android bionic wont connect to server
,
bionic can't connect to the server
,

droid bionic not connected to network server

,
droid bionic not connected to networkserver
,

droid bionic update service not available

,

droid bionic wont connect to server

,

how do i connect my bionic to network server for updates

,
how to connect android bionic to network server
,
how to connect droid bionic to network server
,
how to connect droid bionic to the server
,
how to connect my phone to a server droid bionic
,
how to connect to the droid bionic update server
,
my bionic is.not.connected to the network server
,
network server for droid bionic to update
,
on a droid bionic how do i connect to the server