Steel Rom data over the verizon net work

Discussion in 'Steel Droid - D3' started by phemesath, Nov 19, 2011.

  1. phemesath
    Offline

    phemesath New Member

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a D3 with steel rom and am having some issues as of late.

    I have been rooted for a coulpe weeks. In the last two days the following has stopped working.
    Voice to text in text messageing
    Key board Does not come up
    Not apps that use the verizon are working now...
    Is anyone else had these issue as of late...
    Wifi works fine.
    I put on chevys add ons the other day. Does anyone know how to undo those?

    Sent from my DROID3 using DroidForums
    Last edited: Nov 19, 2011
  2. jstafford1
    Offline

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,058
    Likes Received:
    127
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    Wipe caches and reflash the steeldroid ROM should fix it.

    LLR0717
  3. nu2droid
    Offline

    nu2droid Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    419
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    See avatar
    +1 on reflash. That should do it.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  4. phemesath
    Offline

    phemesath New Member

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks guys. How do I clear caches?
  5. nu2droid
    Offline

    nu2droid Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    419
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    See avatar
    Reboot into your recovery. You should see the option right there.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  6. phemesath
    Offline

    phemesath New Member

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I booted in recovery with bootstrap " cleared cache partition" was then re flashed steel rom and I still have the same problem. Was that the right cache option?

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  7. nu2droid
    Offline

    nu2droid Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    419
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    See avatar
    I am not running bootstrap so I am not exactly sure of the menu options. But if when in doubt, wipe everything. My first flash with sd3 I got lazy and didn't wipe everything. I regreted it. I went back and wiped everything (cache, data etc) and been good since.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  8. phemesath
    Offline

    phemesath New Member

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was able to retrace my steps and get everything to work, but I still get is no data connection. I have service can make calls and send texts but no apps that require data will work. The error I get is : "no netework"

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  9. nu2droid
    Offline

    nu2droid Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    419
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    See avatar
    Try dialing *228 and choose option 1 (that one will activate your phone) on done, do it again and choose option 2 ( that will update your roaming). Once done, reboot and try again.

    Hope it helps.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  10. phemesath
    Offline

    phemesath New Member

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Loaded a back up/

    I was able unable to get anything to work .. cleared cache, rest ect. I still had " no network connection " for data.
    I used ROM manager to load a back up this back up was without any ROMS loaded just rooted. All went fine. I Reflashed steel rom, did the stock email fix. Everthing works but still can;t purchase apps from the market... but Steel ROM had this probelm from the get go.
  11. Yonnor
    Offline

    Yonnor I r Teh Greetest

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San Diego
    Its a market issue, try either updating or downgrading the market version.
Search tags for this page

steel rom droid 3 3g