[ROM] SS 5.6 Bug Thread

Discussion in 'ChevyNo1' started by ChevyNo1, Oct 17, 2011.

  1. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    So this is even after using RSD Lite to flash a stock .sbf file, re-root and then flash this rom?

    If so, try redownloading the rom file itself. Your download must have gotten corrupted somehow. That is all I can think of.

    good luck
  2. nb2a
    Offline

    nb2a New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ADW was the issue not the rom itself!
    Thanks again


  3. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    ADW?? :blink: Thatt's odd, I am using the ADW launcher without problems. But oh well, you got it working.
  4. nb2a
    Offline

    nb2a New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    WIFI works after a restart of ADW but certainly not consistently:mad:

    QUOTE=teddyearp;1988941]ADW?? :blink: Thatt's odd, I am using the ADW launcher without problems. But oh well, you got it working.[/QUOTE]
  5. neilfruitii
    Offline

    neilfruitii New Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I searched and did not find this problem elsewhere so I apologize if it has been asked. I have encountered a problem I have never had before. I have tried dozens of custom ROMs and it is one of the things I most enjoy about my D1. Two days ago I installed SS5.4 and liked it, so I went to do a nandroid backup only to find that MY PHONE WILL NOT BOOT OR REBOOT INTO RECOVERY.. I have tried rebooting into recovery from ROM Manager and from ROM Toolbox Pro without success. I have pulled the battery, reinstalled the battery, and held the "x" while powering on to try to manually go to recovery and in all attempts it simply HANGS at the "M" logo. Eventually it simply reboots into SS5.4. Does anyone have any suggestions? I will be quite grateful.
  6. johnnyb15613
    Offline

    johnnyb15613 Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    You should try to reflash cwm from rom manager, if that doesn't work try to get there from terminal emulator.
    Su
    Reboot recovery
    Good luck!
  7. neilfruitii
    Offline

    neilfruitii New Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you so much. That did the trick.
  8. Whitechapel
    Offline

    Whitechapel Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Ypsilanti, MI
    My LED on my original Droid has recently stopped working. I've seen it randomly come on (not like the phone is idle and it just comes on, when I receive a text or miss a phone call), so I don't know if it's dead or there's a setting I need to tweak. I played with some of the settings for the LED under the Tools, I also tried testing it with Chomp (which is what I use), but I could not get it to work at all. I think it may be dead, I was going to try installing another ROM to see if the issue is resolved, but I wanted to check with you guys first.

    On SS 5.6
    Last edited: Feb 17, 2012
  9. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    Did your LED work at all with this ROM and then quit? Or does it just not work with this ROM? I found you had to set the LED settings in Chevy Tools and find to setting to force Chevy tools control over it. The full method is in this thread somewhere.

    Otherwise, you could make a backup, flash another rom and test.

    good luck
  10. Whitechapel
    Offline

    Whitechapel Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Ypsilanti, MI
    This LED worked for months with the ROM. Then just one day it just stopped. Then I swear the one day I saw it light up for me, but then it hasn't ever since. I thought LEDs lasted f o r e v e r! So I played with the options under Chevy Tools and could not get it to light up, tried it in Chomp, nothing. Going to try and download Handcent and try, I saw a possible fix by slowing the blink rate. Worth a shot at this point...anything I can do to get it back to working? I don't want to buy a new like a new screen for it. I want to upgrade but am a few months out.
  11. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    Well, that is odd, because I am with you. LED's are supposed to last forever-ish. Try flashing a different rom just for kicks, otherwise I guess your LED died somehow.

    good luck
  12. paramax55
    Offline

    paramax55 New Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This must have started way back in froyo or something because I don't see any mention of it in this thread... I finally upgraded last night from SS4.96 (loved that rom) and now my microphone button for voice to text is gone. What gives? I used that more than typing...
  13. 1FZFE
    Offline

    1FZFE Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    205
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    City of Medicine
    Do you have google voice search installed? If not, get it from the market.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  14. paramax55
    Offline

    paramax55 New Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wouldn't you know... I found that right after I posted this. Derka-derk. :p
  15. 1FZFE
    Offline

    1FZFE Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    205
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    City of Medicine
    Haha. That's usually what happens to me.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  16. paramax55
    Offline

    paramax55 New Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK, I'm starting to feel like an idiot. I've read this entire thread twice and I don't see where to change the low battery notification. I see how to change the LED setting for the low battery, but not the on-screen notification. Does that setting change both? The on-screen notification absolutely gives Pandora a fit. It's really bad if you're already in the gym when it starts happening...
  17. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    I don't have my phone in front of me right now, but I believe that the low led setting does all of it. Yeah, that's the only thing that bugs about this rom. I have to basically go to the lock screen and then power the phone off from there.

    good luck
  18. kmagameguy
    Offline

    kmagameguy New Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  19. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    Nice find. And now a little self plug for the above fix. I have made a flashable file that performs that fix. It's in my collection called:

    BatteryPopupFixFlashable_update.zip


    good luck
  20. ninjadan9
    Offline

    ninjadan9 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There are a few bugs that I noticed in SS 5.6:
    • The wireless tether app won't make a connection with my client computer.
    • Whenever I try to turn on USB storage, my phone reboots.
    • Force reboot when connected to USB tether.
    • Custom apps that should have been locked in memory close automatically over time.
Search tags for this page

how to changebattery notifications simply stunning

,

simply stunning 5.6 multimedia messaging