SS 5.4 Not ringing, more bugs then 5.3... on Original Droid

Discussion in 'ChevyNo1' started by romiir, Aug 16, 2011.

  1. romiir
    Offline

    romiir New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm busy at the moment and don't have a lot of time to document all the issues I'm experiencing with 5.4, but I did notice that after the upgrade from 5.3 which was working with the complaints previously posted in another thread, now my phone doesn't ring at all.

    It doesn't ring or vibrate, but the screen lights up and shows an incoming call. This is HORRIBLE.

    I am assuming that for some reason I have this problem and no one else does, cause I can't even find anyone else complaining about it.

    I ran the fix permissions script, but I have no idea what could cause none of the ringtones to make a sound, and also the phone not to vibrate during an incoming call.

    The phone does vibrate when the call is missed, but makes no notification sound.

    Yes I checked all the volume levels, they are on max...

    A issue I kept having with 5.3 that hadn't been documented yet, and still occurs with 5.4 is when I use navigation while playing music, the navigation volume is so low its inaudible, even when turned up all the way. Something changed in 5.4 seems to have broke notification and ring volume as well....

    I am going to revert to 5.3 until I get some kind of response here. Though it seems like all of these issues should be easy to fix?
  2. BrUhNiGGs
    Offline

    BrUhNiGGs New Member

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    756
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Francisco, —————— California
    This doesnt happen to me. How about going to recovery, wipe data/cache 3x and do, a fresh install of 5.4

    Sent from my Droid using Tapatalk
  3. Sixonefour
    Offline

    Sixonefour New Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    +1 on the wipe and reinstall. I've never had any kind of those issues either. Clear the dalvik cache while you're in there too.

    However, I'm still experiencing horrible battery life, even with a MV Kernel. Holding out for 5.5 since the battery life issue has been beat to death here in the forums.
  4. romiir
    Offline

    romiir New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I cleared dalvik before, I have great battery life. These were the recommendations to my 5.3 problems, they are still unresolved. I did a full wipe and clean install and it did no better then my upgraded install, in fact it developed more problems...

    I will... In the spirit of beta testing... Wipe my phone... AGAIN... and do a clean 5.4, but honestly, I don't think it will do anything besides waste a couple hours of my time...

    There seems to be a problem with phone.apk... something serious, in all the later 5.x

    For battery life, consider your screen brightness, and wifi timeout settings, they make a world of difference, also turn off bluetooth and wifi when not using them. It's super easy since chevy put the buttons on top of the notification screen...
  5. romiir
    Offline

    romiir New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So as far as battery life, also run a task killer, I use advanced task killer and keep things that don't need to be running dead...

    Phone is rebooting now with a totally clean install of 5.4, I wiped the thing like 50 times as requested... (I'm exaggerating a bit here, but it is very very wiped.)

    Going to go take it out and try it in the car and see what happens, also going to see if I can actually receive calls now... Be back soon.

    Edit: I also should mention, in 5.4 also my usb wasn't mounting when plugged in... ie: I couldn't mount my sd card to a pc without booting to recovery =[

    Looks like it will be another hour before my apps are reinstalled.... /me twiddles thumbs
    Last edited: Aug 16, 2011
  6. romiir
    Offline

    romiir New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok, it fixed the ringing problem! Weird since it was working fine in 5.3... But I am happy with the performance of the new clean install. It has been raining all day, so I haven't had a chance to test the car part yet... Will report in soon on the music/navigation issue...

    Also should note I use winamp in the car for shoutcast rather then the music app, gotta put that unlimited data to use... heheh
  7. virtualhuman
    Offline

    virtualhuman New Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    246
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  8. Htown315
    Offline

    Htown315 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2011
    Messages:
    456
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Syracuse N.Y.
    Agreed get rid of ATK. I use "auto memory manager" on my D1 set to aggressive. It really helps with the lack of ram.
  9. spc_hicks09
    Offline

    spc_hicks09 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,156
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    I still use a task killer to this day. 20+ hours of life with a stock battery, 40+ with an extended battery.
  10. Atom702
    Offline

    Atom702 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just received the update, no problems to report, yet. I too followed the suggestions about not using atk, however have had to battery pull several times since. Going back to it, keeps useless apps from slowing me down.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  11. BrUhNiGGs
    Offline

    BrUhNiGGs New Member

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    756
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Francisco, —————— California
    Yeah i too have noticed pretty bad battery life with this rom. And i dont think its calibrated right. It jumps from 50% to 20.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  12. spc_hicks09
    Offline

    spc_hicks09 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,156
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    Hey what's going on with your battery? Just a couple questions so I can try to help.

    What kernel are you using?
    Are you using SetCPU?
    If so, what are your settings?
    Have you checked to see if you have any installed an app that is eating up your battery life?
Search tags for this page

android ringing bugs