1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

SS 4.7 USB Connection pop up issue

Discussion in 'ChevyNo1' started by giantsfan, Aug 19, 2010.

  1. giantsfan
    Offline

    giantsfan New Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Staten Island, NY
    I am using SS for the first time, and find a lot to like (thanks Chevy!). I think there is a bug though that's driving me nuts. When plugged into a usb cable, the USB Connect screen continually pops up whenever I try to do something. It happens plugged into the PC and the wall outlet. It also doesn't matter if I turn on usb storage or hit home to exit. The popup to connect keeps occuring. Anyone else having this issue? Thanks.
  2. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I have not seen this issue a single time ...
  3. giantsfan
    Offline

    giantsfan New Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Staten Island, NY
    OK, thanks. I installed over BB. I guess I will try wiping and reinstalling again.
  4. azpilot
    Offline

    azpilot New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Some podunk town, Arizona
    I installed over BB as well, some strange things happened and I just did a clean install and its been fine since. I should have done this to start with since I have been creating tons of new Droid icons for this desktop..
  5. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Let me know if that clears it up!
  6. giantsfan
    Offline

    giantsfan New Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Staten Island, NY
    I wiped and reinstalled. No further issues with the USB connection screen, and my phone feels snappier too. I am thinking that a wipe is needed when coming from BB.
  7. nukem
    Offline

    nukem New Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm coming from SS 4.6 and I have the same issue. I last wiped when I went to SS 4.4 or 4.5 and have been doing in place upgrades since ChevyNo1 suggested it. I can easily reproduce it by plugging the phone into my laptop, opening the Android browser, loading a web page, and then tilting my phone 90 degrees. It happens every time. If there is any thing I do to help you debug it feel free to ask.

    I'm running SS 4.7 with the stock SS 4.7 kernel and the AWD launcher if that helps.
  8. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I can only suggest a wipe at this point - maybe the no-wipe only goes for 2-3 attempts and a wipe again is prudent ...
  9. nukem
    Offline

    nukem New Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just whipped twice and I still get the same issue. This happens with or without having USB plugged in on boot.
  10. nukem
    Offline

    nukem New Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The USB thing also comes up if I just have it plugged in and I just awake the phone. And yes I previously removed it.
  11. lumpysherman
    Offline

    lumpysherman New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    329
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I wiped data and cache 3 times before installing 4.7 and am seeing this
    Extremely annoying.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  12. TwoBuells
    Offline

    TwoBuells New Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    302
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    I installed 4.7 over 4.6, didn’t wipe.
    Did the 4.71 update and added a ulv 1.2ghz kernel
    I was having issues with Widget Locker making things run slow, (I really liked that lockbar) so I uninstalled Widget locker and switched to ADW launcher and the phone is faster between screens and going from the web to apps, to anything. I did have the usb screen coming on many times but now after installing ADW, the USB connected screen works fine.
  13. nukem
    Offline

    nukem New Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I wiped and I'm still seeing the same thing. I tried without restoring anything so really fresh install and I'm seeing the same thing.
  14. TedWilliams
    Offline

    TedWilliams New Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Born in Cambridge, MA but now live in Portland, OR
    I installed SS4.7 last night over Lithium Mod and the issue I was having was apps closing a few seconds after I opened them up. Reflashed SS and everything worked fine after.