1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

sprecovery help

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by blake2050, Jan 11, 2010.

  1. blake2050
    Offline

    blake2050 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    okay so somehow i have made it to where my sdcard will not mount so i can access from computer. Only thing I can think of is that it has something to do with sprecovery. Every time I turn my phone off and boot into recovery mode and go to moun options it is always defaulted with USB mass storage disabled. I hit enable, clear the cache, and the only thing it mounts to (i guess stock cause ive never changed it) is the cache. Can anyone help with this??
  2. Bear in NM
    Offline

    Bear in NM Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,389
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Blake,

    Just so that you are clear, and perhaps I, as to what you are trying to acccomplish, I will add this which perhaps you already know.

    To mount the phone from the pc so that the phone sd card is treated as a virtual drive, you do not use recovery. You do not even need usb debugging enabled. Turn on phone, mount sd card, and the computer should see the sd card as a virtual drive, and assign it a new "drive" letter.

    To "mount" the phone for ADB/SDK shell commands, again you do not need recovery. You also do NOT mount as above. Only enable usb debugging, and you should be able to adb in.

    Now if you are trying to do something else specific to SP Recovery, it might help to understand exactly what it is you are trying to do. It could be over my head, but I just wanted to clarify to see if I can help.

    Craig
  3. blake2050
    Offline

    blake2050 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yea i know its not in recovery mode i just booted that way to clear the cache and happened to notice it. I actually figured it out it was just a problem with my stupid comp.. Thanks though..
  4. bolden88
    Offline

    bolden88 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    how do I enable USB debugging? When i try to type adb shell as listed in the SMOKED GLASS rom it says "device not found".
  5. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    Menu>Settings>Applications>Development
  6. bolden88
    Offline

    bolden88 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks, I will have to wait until tonight to see if that gets me into shape. This will let me type at the command line and communicate with my phone? I ultimately want to install a new ROM. They all say install SPRecovery first. Does this give me other options when I do the "power + x key"? When I do nandroid backup, there is no backup option.
    What is yor ROM of choice?
  7. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    So when you hold x and power on you still get ! In a triangle, or do you go to a screen with a yellow android in the background?
  8. bolden88
    Offline

    bolden88 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I get the Triangle with the yellow !. My options are reboot, wipe factory, wipe cache apply SDupdate.zip. Below in yellow is some message about cant open cache recovery/command? What is that? All this is displayed when I power - x and then press volume up and camera
  9. bolden88
    Offline

    bolden88 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Should I remove the Update.zip from the SD? and reboot?
  10. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    You dont have SPRecovery installed yet then. Download it from HERE and flash it to your phone using steps 9-26 on Math3w's latest walkthrough.
    http://www.droidforums.net/forum/ha...-phone-2-1-rom-o-c-mm-boot-animation-etc.html
    Using ADB, you will need to push it to your phone, I dont have the command handy, someone else will post it if you need it.
  11. JoeProcopio
    Offline

    JoeProcopio New Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    is this 2b or 3b?
  12. cupfulloflol
    Offline

    cupfulloflol New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    0
  13. JoeProcopio
    Offline

    JoeProcopio New Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0