Splashtop App - Bionic

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by f2004w, Jan 1, 2012.

  1. f2004w
    Offline

    f2004w New Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I kept getting "Could not reach" on my phone

    Things I tried:

    Resetting both phone and computer (Toshiba laptop)

    Virus protection was off

    Putting up IP without the dots



    any solutions?
  2. ripper2860
    Offline

    ripper2860 Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    467
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    If using WiFi on your phone to access the computer, try disabling any computer based or Windows firewall to test. If it works with it disabled, set a FW exception rule.

    Also of accessing via 4G you'll likely need to port forward or setup a DMZ via your network router.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  3. f2004w
    Offline

    f2004w New Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    "port forward or setup a DMZ via your network router. "..... um what? what DMZ?
  4. ripper2860
    Offline

    ripper2860 Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    467
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Setup a computer to have a public IP and expose that IP for internet access by making it accessible to devices outside the router's firewall. DMZ is acronym for De-Militarized Zone. In this case a place between your firewall and the internet. It's a "network" thing. ;)

    BTW -- I don't use Splashtop. Just thought I'd mention some network things that typically prevent remote access of a computer by another device.
  5. endlezzdrift
    Offline

    endlezzdrift New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you use gmail for email you can use the internet discovery feature. Let me know if this helps.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  6. bluezdawg
    Offline

    bluezdawg New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    557
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Boulder, Colorado
    I am using the Internet Discovery feature on my Bionic (stock 5.5.893), works pretty well. I have not done the port forwarding thing. My best success is on a wifi networks (both inside or outside the house). Also seems to work on the corporate LAN (when both phone, on wireless LAN and PC (on hardwired LAN) are connected . Have not been able to connect over the 3g/4g network, which is a real drag. Did a 12 MB files transfer from home to work today. was a bit slow but worked

    My real need is to get to my work PC from home. Need the Cisco AnyConnect client to do that. The only version out there needs the phone to be rooted. May do that this weekend once I research the right "root" solution to keep me on the upgrade path. Seems to be allot of positive comments about the "forever root" solution from P3Droid and gang.
Similar Threads
  1. satarecah
    Replies:
    7
    Views:
    1,870
  2. griggrig
    Replies:
    0
    Views:
    1,231
  3. syeed
    Replies:
    1
    Views:
    610
  4. syeed
    Replies:
    2
    Views:
    391
  5. devrao
    Replies:
    4
    Views:
    487
Loading...
Search tags for this page

port forwarding droid bionic

,
splashtop and webtop