1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

So...who just had their phone taken control of by Liberty 1.5?

Discussion in 'Liberty ROM D2' started by bassdj, Feb 15, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bassdj
    Offline

    bassdj SliceThemez Theme Creator Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SC
    That was really freaky. Just pull your battery 4 times and you should be good.
  2. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    I have had zero ROM related issues from Liberty. Maybe you should consider SBF, Wipe data and cache and reinstall.....

    REMEMBER.....ALWAYS wipe front to back. ;)
  3. holmes6
    Offline

    holmes6 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England Patriots
    Overclocked to 1.45 GHz :icon_eek:
  4. bassdj
    Offline

    bassdj SliceThemez Theme Creator Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SC
    Yep but that has nothing to do with it
  5. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    I was under the impression that 1.0 was not recommended for the D2...and being that this is in the D2 section makes me wonder.
  6. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    What about 1.0?

    tappin and a talkin
  7. holmes6
    Offline

    holmes6 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England Patriots
    Perhaps a more detailed description if "it" would yield you some relevant answers. I have no idea what problem you're reporting.
  8. holmes6
    Offline

    holmes6 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England Patriots
    Seems that the same is happening with the DX
  9. oz0ne
    Offline

    oz0ne New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ATL
    Happened to me as well.

    /system/lib/libgnakfoorp.so <--remove this and all is good. Take a look inside with a text editor. Pretty interesting.
  10. droidzforlife
    Offline

    droidzforlife Beta Alpha Delta Omega 3! Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salt Lake City, Utah
    Its happening on the D2 also... I just SBF'd because of it too. lol Good thing im used to wiping and reflashing.
  11. droidzforlife
    Offline

    droidzforlife Beta Alpha Delta Omega 3! Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salt Lake City, Utah
    How the hell would this just happen all the sudden? Its like that .so has been in all our zip files and was activated by a date and time or something ?

    I have not used a different Liberty.zip since 1.5 came out and it has been on my sdcard the whole time ? This baffles my Fu&#n mind !
  12. bassdj
    Offline

    bassdj SliceThemez Theme Creator Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SC
    dude same here but now im not having that problem
  13. oz0ne
    Offline

    oz0ne New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ATL
    Don't know much about scripts and whatnot, but it does look like there's time information in the .so
  14. droidzforlife
    Offline

    droidzforlife Beta Alpha Delta Omega 3! Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salt Lake City, Utah
    Who ever found that file, THANK YOU. That is pretty impressive to whom ever wrote that btw... Try it again and I'll show you something very very very very very impressive!
  15. oz0ne
    Offline

    oz0ne New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ATL
    JRummy wrote it. It says "by: jrummy16" in the last line of the .so......written backwards!
    Last edited: Feb 15, 2011
  16. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    I guess I am going to look into this.
  17. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    I sent a message to both jrummy and kejar. Hopefully they can weigh in on it.

    tappin and a talkin
  18. spaz33g
    Offline

    spaz33g Rescue Squad

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    6,379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    orange county, ca
    Also, nerdslogic what were you saying about 1.0 not being reccomended for the d2?

    tappin and a talkin
  19. jangle
    Offline

    jangle New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I posted specific instructions which someone partially copies here, no scripting on your part required.
    So more complete instructions I will post for everyone (THIS SHOULD FIX IT BUT I AM NOT NEARLY AT THE LEVEL JRUMMY AND KEJAR ARE AT SO I COULD BE WRONG!)
    Two things, you need to pull your sd card to start with, then reboot, stops the hijacking of the phone. Then if you have root explorer installed go to
    /system/lib mount it as R/W and delete libgnakfoorp.so
    (If you have a micro card reader get into the following file /liberty/downloads/ and delete the test script)
    Otherwise put the sd card in and switch to USB mass storage mode
    plug it into your computer and get into that file and delete it....
    reboot one more time for good measure and you should be all fixed.


    If you do not have Root explorer, same thing with pulling the SD card
    Boot up, get into the Terminal type this in (hit enter to move to the next line)
    su
    mv /system/lib/libgnakfoorp.so /libgnakfoorp.so
    Now shutdown the phone, replace the sd card
    (If you have a micro card reader get into the following file /liberty/downloads/ and delete the test script before replacing it)
    once booted go back to the terminal (don't plug in the phone yet)
    su
    mv /libgnakfoorp.so /mnt/sdcard/libgnakfoorp.so
    close the terminal and plug in the phone and go to USB mass storage
    go to the drive and delete libgnakfoorp.so from the main card directory, then go to /liberty/downloads/ and delete the test file

    Fixed it for me waiting for a response on xda from kejar if he knows what/why this happened to everyone?
  20. lockman
    Offline

    lockman New Member

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    790
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Baltimore, MD
    Thanks for finding the script. It was there, but didn't affect me. Oddly enough, I found out about this while looking for info on my wife's D1 doing almost the same thing. She's running UD 2.5 and her phone keeps opening BattStatt, gooogling gibberish, and opening the New York Times site. Currently trying to back it up, and it's stuck on Dumping data.tar. Guess it's time to pull the battery. Sorry to veer off topic.
Thread Status:
Not open for further replies.