So I rooted today

Discussion in 'Samsung Fascinate' started by Jmax1138, Nov 27, 2010.

  1. Jmax1138

    Jmax1138 Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Now whats the next step? What do I download for google search? What do I download for programs?

    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  2. hookbill

    hookbill Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +8
    Next step? What do you mean, there is no next step.

    JUST KIDDING!

    I don't know what's all available for your Fascinate, but what you can do is remove bloatware. Start by downloading Root Explorer from the Market. You can also get a nice Cache Cleaner, cleans all cache with a one button push called Cache Mate also in the Market.

    Beyond that see if there are any custom ROMs available for your Fascinate. I don't know if you can overclock it, you might want to look into that. Also take a look at your apps. See if you can't move some of them off the phone on to your SD card now.
     
  3. Jmax1138

    Jmax1138 Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I downloaded a overclock app, and
    Cache cleaner. Google is on here now, what are some good Roms?
    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  4. Eddog4DROID

    Eddog4DROID Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    628
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Spokane, WA
    Ratings:
    +0
    Does z4root work with the Fascinate? I downloaded it for my D1--unrooted and used this to try to root and it works perfectly. When I get my SF, I would love to be able to do the same so I can get right in and set things up.
     
  5. dispatch1054

    dispatch1054 Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I didn't use z4 to root my fascinate but I've heard it does work. It might take a couple of tries though it seems.

    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  6. powell730

    powell730 Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It does work but, the first time I tried it the program did just sit there on me. Had to restart the phone and then it worked just fine.


    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  7. Johnly

    Johnly Guest

    Ratings:
    +0
    de bloat that sucka....then run some sick rom.....then run some free tether.....then get that gps fixed, and the connection issues....then download power amp and take the little sgs to a flac/lossless player and hook some big old 500 dollar headphones to it and enjoy! That is just my lowly opinion....
     
  8. powell730

    powell730 Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    If I rooted using z4 what would be the best way to fix the gps and reception issue?



    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  9. Johnly

    Johnly Guest

    Ratings:
    +0
    I owened a sgs for 28 days.....I wish I knew.....I died trying to fix that one......
     
  10. powell730

    powell730 Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It sounds like there is some update coming from samsung that is supposed to fix that issue but I have yet to see it. I think some people have the update on their rooted phone but I would have no clue where to get it or how to install it.

    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  11. Eddog4DROID

    Eddog4DROID Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    628
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Spokane, WA
    Ratings:
    +0
    Is there a ROM that fixes these issues? If so....?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  12. powell730

    powell730 Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I JUST got done reading a topic on this at android central:

    http://forum.androidcentral.com/verizon-telus-fascinate/44602-update-coming-but-not-2-2-a.html

    After reading the 8 pages it sounds like there is a rom out there however, once you flash the rom there is no way back to stock (my understanding). Sounds like it's way to risky to try. We heard 10 days ago that this would be released in a few weeks, so I'm hoping their word is true this time and we see it in the next few days :)

    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
Search tags for this page

how to debloat a rooted samsung fascinate

,

rom courdalaine to spokane doing 80