slow forum typing when on droid

Discussion in 'Android Tech Support' started by Matth3w, Jan 23, 2010.

  1. Matth3w
    Online

    Matth3w Guest

    Ratings:
    +0
    When I type a thread or reply from my phone I can type entire sentences before the keyboard catches up. Surely that can't be normal
     
  2. KZIWarrior
    Offline

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    Are you using the default keyboard or one you installed (and off topic but have your tried Swype yet?)? I saw some lag on the default but I only used it for about a day (before I got used to Swype).

    Also what browser (stock or 3rd party)?
     
  3. Matth3w
    Online

    Matth3w Guest

    Ratings:
    +0
    Stock browser, stock keyboard. I suppose I could install swype, I do like a full keyboard though.
     
  4. KZIWarrior
    Offline

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    No, it's fine. I was just making sure it wasn't a software glitch with/by extra apps. I did notice the default browser was pretty slow/lagy but I actually haven't used it in about a week (xScope is my default now). I can't attest to the factory keyboard at the moment (been using Swype since day 2 of my phone) but I'll disable it tonight and use the default keyboard a bit tomorrow.

    Oh, does the delay happen on the physical keyboard and software version or just one or the other??
     
  5. Matth3w
    Online

    Matth3w Guest

    Ratings:
    +0
    I haven't tried on the physical because when I start to type a reply in the quick box on the physical it swings the webpage all the way south or something for some reason.
     
  6. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    I know that I get the same problem...mainly on the this forum replying to threads...its extremely annoying!! Its doing it this exact moment as I type this post...I'm using the milestone browser right now but it did it on the default browser and also on dolphin too...it SUCKS!!!
     
  7. Matth3w
    Online

    Matth3w Guest

    Ratings:
    +0
    Glad to know I'm not the only one!
     
  8. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    With the physical keyboard it does it too but not as slow...and I use the default virtual keyboard
     
  9. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    Yeah I've had this problem for a while now so oyoure definitely not the only one!!!
     
  10. KZIWarrior
    Offline

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    Are you two using the standard web-site or the mobile version? (just so I know which to use to try to replicate the issue)
     
  11. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    Standard...
     
  12. Matth3w
    Online

    Matth3w Guest

    Ratings:
    +0
    Same here..
     
  13. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    I can't even find the link for the mobile page anymore...I used to use all the time and now its like it disappeared...or I'm going blind!! Lol
     
  14. JhankG
    Offline

    JhankG Silver Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    3,090
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Summerfield, NC
    Ratings:
    +0
    It's a known issue. It will do this on other forums as well (I think ones that use vBulletin).
     
  15. KZIWarrior
    Offline

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    m.droidforums.net

    You should check it out. VERY mobile friendly, also on the left menu you can select "mobile version"

    Would also suggest the xScope browser (it's great, faster loading, faster scrolling, great zoom features).
     
Search tags for this page

typing on forums on android is slow