Since ics update my signal keeps dropping.

Discussion in 'Droid RAZR Support' started by Olivia, Jul 24, 2012.

  1. Olivia
    Offline

    Olivia New Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there anything I can do to keep my signal from dropping? Since i updated to ics, it goes in and out. I had posted something like this a week ago and was shown how to keep it in only 3g mode. I thought that maybe it was switching between 3 and 4g may have been problem but its not. I used top get great signal at work and home, now i only get 2 to 3 bars and it drops all the time. I'll be on the internet and it will say to retry because there is no connection. I have wiped the cache on the phone and did a factory data reset. None had helped me at all.
  2. 94lt1
    Offline

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,516
    Likes Received:
    689
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    Try powering off the device, and removing the sim, power on the device.. power off the device and reinsert the sim, power back on... you might also need want to think about getting a new sim card.. its free... and might help :)

    But a lot of us are having data drops...

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  3. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    223
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
  4. Olivia
    Offline

    Olivia New Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks so much Sydman. I will try the .215 leak.
  5. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    223
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    No problem at all, that is of course not to say that what 94LT1 said should not be tried first. If that does not help you though the leak is of course another option. I got a new SIM card for unrelated reasons and I am on the .215 leak and I have not noticed my phone dropping a signal at all where it would daily before.
  6. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    Mine is dropping signal right now ... I'm tethered and I'm getting freakin 1x :mad:
  7. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    223
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    View attachment 53479
  8. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    My internet is down at my place, I think my hub has taken a dump, all the lights are blinking on it and I gots no internet, so I fired up the tether and I'm only getting 1x ... WTH?? :mad:
  9. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    223
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    You know I tried using tether the other day and my computer could connect to it but got no internet. I can try again to see if it will work.
  10. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    223
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    Well this time it connected and got internet, only running 1.81mps down and .50mps up on 3G only mode.
  11. ROLLTIDE1
    Offline

    ROLLTIDE1 New Member

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    sad thing is the problem was much worse before the ICS update
  12. rjeatkrconley
    Offline

    rjeatkrconley New Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    226
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    0
    I have been reading many threads lately about data drops. Totally clueless as to what's causing them. When I first got my RAZR, dropped like crazy. After .181 signal has been stone cold locked on. Switches between 3g and 4g are smooth and seamless. The really strange part of this is I live in El Paso Texas. Its like the rear orifice of Texas here. Most people would use a rotary phone if they could find one. Perhaps it is geographically based problem. A mountain splits the city. But the signal is great everywhere in the city. I li e within the city limits, not in the burbs. Very strange. Hopefully Verizon gets it straightens out. I remember what the constant drops were like. Almost broke my phone in half several times.
    Another thing that surprises me is the fact that Mexico is close enough that I can throw rocks and hit houses over there. The reason this is important is that Mexico does not restrict operating frequency power. They are not limit to any wattage caps. Yet I get no interference and stellar signal.
  13. ted1
    Offline

    ted1 New Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    60
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    If you have a task killer installed get rid of it i had juice defender killed my signal all the time.

    Sent from my DROID RAZR using Droid Forums
Search tags for this page
can i refresh my signal on droid razr
,

droid razr keeps losing service

,

droid razr maxx losing signal

,
ics dropped signals
,
internet keeps dropping on my phonr
,
my droid razr hd signal keeps going in and out?
,
my droid razr maxx hd keeps losing signal
,
razr m keeps losing signal
,
s4 signal update
,
why do i keep losing service on my droid razr maxx
,
why do i keep losing wifi signal on my s4
,
why does my razr m drop internet signal