Simplified ICS 6.16.217 Update Guide

Discussion in 'Droid 4 ROMS' started by myfishbear, Jun 19, 2012.

  1. snowyghost

    snowyghost Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    when i do recovery from the menu it just brings up the duel core thing and then goes to a green droid with a spinning circle in the middle and just stays there

    it got to the end of the bar and nothing happens

    now it gives me a dead droid with a red triangle

    and i think my phone is going to die soon. and i know if that happens im ****ed
     
  2. orangechoochoo

    orangechoochoo Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    On a caboose
    Ratings:
    +12
    Hold power and volume Up & Down to go into recovery and flash the update, you're almost there.
     
  3. snowyghost

    snowyghost Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    when i go to recovery it gives me the dead android not a menu
     
  4. finndo77

    finndo77 Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    ohh, finally left the room! she has been hanging over my shoulder reading stuff on my screen and showing me recipes from her new magazine she got today.... :) I noticed one thing, the instructions do not say anything about installing device drivers for windows, is that necessary? and which to do, or do I need the Android SDK? I hope to get it done tonight, as we are headed out of town tomorrow and when she complains about her phone working crappy I want to hand her the D4 and say "here try this one instead..."
     
  5. orangechoochoo

    orangechoochoo Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    On a caboose
    Ratings:
    +12
    Keep doing it, you'll eventually get into recovery. I had to do that a few times too.
     
  6. snowyghost

    snowyghost Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    ok i will try
     
  7. jsnweitzel

    jsnweitzel Developer Developer

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +1
  8. jsnweitzel

    jsnweitzel Developer Developer

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +1
    Press both volume buttons and release. Menu should pop right up.
     
  9. snowyghost

    snowyghost Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i got it now it says failed to mount and theres no update anywhere.
     
  10. orangechoochoo

    orangechoochoo Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    On a caboose
    Ratings:
    +12
    Power down and do it again. I know I keep saying that, but the process usually takes a few tries. If it keeps saying it didnt mount after several tries then something may have gone wrong in the previous steps so you would have to start over. Usually when you reach the stage where you're at it should mount the external sd card.
     
  11. jsnweitzel

    jsnweitzel Developer Developer

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +1
    That is strange, you should be select install from external and then just chose the zip you put on the sd card.
     
  12. snowyghost

    snowyghost Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    ok i did it like 15 times and still nothing. is there anyway to access my phone storage? and wait does it have to be a external sd card?

    this might explain everything.....
     
  13. jsnweitzel

    jsnweitzel Developer Developer

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +1
    Yes it has to be on the external card.
     
  14. snowyghost

    snowyghost Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    im pretty screwed then....
     
  15. jsnweitzel

    jsnweitzel Developer Developer

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +1
    If you have a card you can use an adapter or another phone to put the zip on. Then stick it in your D4.
     
Search tags for this page

droid 6.16.217 update

,
edit htc thunderbolt ics dictionary
,
ics 217 instructions
,
unsticics tool