1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Simple question..

Discussion in 'Rescue Squad Help' started by _Killer_, Oct 13, 2010.

  1. _Killer_
    Offline

    _Killer_ New Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Marietta Ga
    I've looked for this answer before and never found it...

    I've had my droid for a bit.. ROOTED my droid.. went back stock/back to root enough times now.. i know what i'm doing when it comes to that..

    MY question is.. I just got a replacement phone.. Can i just restore a back up from when my phone was rooted OR do i have to go through the root process THEN restore the back up again??
  2. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    You have to root to get a custom recovery and then you can restore your back up.
  3. Abe21599
    Offline

    Abe21599 RS/Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    if the backup was made in clockwork or SPRecovery youll need to root to restore that. custom recoveries wont work unless ur rooted.
  4. _Killer_
    Offline

    _Killer_ New Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Marietta Ga
    This is getting old!! lol, this is the second phone i've had to do this phone in two days.. plus having to flash stock sbf's so that i can return the others...

    oh well! thanks for your help!!!
  5. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Well if nothing else you will be a pro at flashing sbf's by the end of all this, haha.
  6. Abe21599
    Offline

    Abe21599 RS/Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    then help others having trouble with RSD lite lol
  7. TekHawk
    Offline

    TekHawk New Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Yuba ****ty, California
    There are rooting apps on the market to root through the bluetooth hack I think thats what they are using at least but point is that you do not need to use the SBF flash to root now though I only recommend rooting this way if you already know how to do the SBF methods

    1. Use app
    2. Flash recovery though rom manager
    3. reboot into recover
    4 restore and enjoy
  8. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    Like Abe said, if your backup is CW then you must root 1st to install CW.

    But if you make a backup with SPR 1st then all you have to do is flash the SPR only.sbf on the new phone and restore your backup.