Simple question..

Discussion in 'Android Tech Support' started by _Killer_, Oct 13, 2010.

  1. _Killer_

    _Killer_ Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Marietta Ga
    Ratings:
    +0
    I've looked for this answer before and never found it...

    I've had my droid for a bit.. ROOTED my droid.. went back stock/back to root enough times now.. i know what i'm doing when it comes to that..

    MY question is.. I just got a replacement phone.. Can i just restore a back up from when my phone was rooted OR do i have to go through the root process THEN restore the back up again??
     
  2. OneTenderRebel

    OneTenderRebel Silver Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,327
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ratings:
    +63
    You have to root to get a custom recovery and then you can restore your back up.
     
  3. Abe21599

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    if the backup was made in clockwork or SPRecovery youll need to root to restore that. custom recoveries wont work unless ur rooted.
     
  4. _Killer_

    _Killer_ Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Marietta Ga
    Ratings:
    +0
    This is getting old!! lol, this is the second phone i've had to do this phone in two days.. plus having to flash stock sbf's so that i can return the others...

    oh well! thanks for your help!!!
     
  5. OneTenderRebel

    OneTenderRebel Silver Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,327
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ratings:
    +63
    Well if nothing else you will be a pro at flashing sbf's by the end of all this, haha.
     
  6. Abe21599

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    then help others having trouble with RSD lite lol
     
  7. TekHawk

    TekHawk Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yuba ****ty, California
    Ratings:
    +0
    There are rooting apps on the market to root through the bluetooth hack I think thats what they are using at least but point is that you do not need to use the SBF flash to root now though I only recommend rooting this way if you already know how to do the SBF methods

    1. Use app
    2. Flash recovery though rom manager
    3. reboot into recover
    4 restore and enjoy
     
  8. Tallica

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
    Like Abe said, if your backup is CW then you must root 1st to install CW.

    But if you make a backup with SPR 1st then all you have to do is flash the SPR only.sbf on the new phone and restore your backup.