Signal Issues

Discussion in 'Droid 2 Tech Issues' started by Drd2VZW, Nov 21, 2010.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. Drd2VZW
    Offline

    Drd2VZW New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I searched the forum and didn't see anything, and I did a search on google and all I recieved was news from the launch of the Droid 2.
    Does anyone else have signal issues?
    Normally, at my house, everyone with Verizon has full bars.
    With my Droid 2, I usually get 2, and at random times the bars fluxuate between 2 and full.
    When I call someone, the bars increase, usually to 5.

    Does anyone else have this problem?
    I'm on my 3rd Droid 2 that has this problem.
  2. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,544
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +6
    Whether you get 2 bars or 5 bars is not an issue. It's an issue when you don't have any bars or your calls are dropped frequently. If you are returning your D2 just because of that then I don't know how else to say it but you're being a bit too picky.

    I never look to see how many bars are on my phone, I don't care so long as my call goes through and they don't drop. Are you getting a 3G data signal? If you are then you're good to go.
  3. Drd2VZW
    Offline

    Drd2VZW New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for your response. So is this software related and not hardware related?

    And do you ever get delayed text messages on your phone? Sometimes, my phone is silent, receiving no texts. I have to make an outgoing call ex. Voicemail, and all my texts will come in. Does this ever happen to you?
  4. gunz.jones
    Offline

    gunz.jones Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I had to update roaming capabilities on mine twice before it started reading right.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  5. Drd2VZW
    Offline

    Drd2VZW New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok, thanks. I tried doing that, but I'll try again, it can't hurt.
  6. AngusW
    Offline

    AngusW Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I've been having some sync type issues too. (I just started a thread on general not knowing this was here).

    Mine is more of a data netowrk sync though. I've got good voice service but there are times when randomly I'll get a message that my droid can't connect to the data service. Anyone else have that or have heard of that happening?