Signal Issues with BB

Discussion in 'Android Roms' started by supahrob, Feb 19, 2010.

  1. supahrob

    supahrob Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Heya everyone! I rooted not to long ago and was running Sholes 2.0.3 and everything was fine (a few FC's here and there, nuthin big), but I wanted to try Bugless Beast.

    So I installed 7.5 (or is it .75? Never been sure on that) and again, everything was fine.... except my signal. Both WiFi and my cell signal. The meter shows both almost always at one (or NO) bars. If I turn off WiFi, the cell signal meter will usually go up for a while. And when I turn WiFi back on I have a good WiFi signal for an hour or so.

    Keep in mind, this is usually when I am 20 feet or less away from my router.

    I updated to 7.6 hoping the problem would go away - it didn't.

    I like Bugless Beast better than the Sholes ROM, so I would like to keep it - but I did **NOT** have this signal issue with Sholes, my signal was fine.

    Someone mentioned doing *228 - so I did, but it didn't help. Not that I thought updating my roaming would really have anything to do with my WiFi - but hey, what the heck right?

    Near as I can tell, I am the only one having these issues - but I still would appreciate any help/info/input or advice anyone wants to offer.

    I know it's a long shot - but I am using the kernal that got installed with Sholes 2.0.2 - would updating my kernal help? I am just takin a shot here lol.

    Take care,
    Rob
     
  2. big.daddy

    big.daddy Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I also am having an issue with this using the simply stunning 2.1 rom. I wish it were like blackberry where you could take a proven radio file and switch it. Hopefully someone has a good answer for this.
     
  3. bennyj

    bennyj Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Orange County, Ca
    Ratings:
    +0
    I had the same prob running bb .75, showes only one to two bars on cell signal. Went back to stock and my signal jumped back to 4 bars and pretty much stays there.
     
  4. supahrob

    supahrob Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    yeah, but I don't really want to go back to stock - will if I have to, but I would rather not.

    There has to be a way to get better signal strength (both WiFi and cell) with this ROM.... doesn't there?

    Take care,
    Rob