signal issues please help..

Discussion in 'Droid X Tech Support' started by kylec922, Jul 31, 2010.

  1. kylec922

    kylec922 New Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I bought my phone the day that it came out with no issues, until this past Tuesday. Ever since then I have had no signal, tried resetting the phone, pulled the battery, airplane mode on/off, wiped the phone to its original state..(no new apps etc., the day it quit)

    So this morning I took the phone into a Vzw store, the girl I talked to there plugged the phone into a charger, wiped the phone, and I had full service and it worked fine after that like it SHOULD. I synced my contacts, installed youmail, and since have had no service again! ( I wiped the phone prior to her doing it, but it didn't do anything, and have wiped it again at home since, but nothing still )

    It will show a red line through the signal bar, but will never show 3g/1x etc.,.. The fact that this girl fixed it this morning made me think that it's a software issue and not a hardware problem.

    Anyone have any ideas or solutions? I'm up for anything at this point.. :icon_evil:

    ** Signal strength is -120 dBm, 0 asu, mobile network state says disconnected, mobile network type says unknown.
     
    Last edited: Jul 31, 2010
  2. mkthnx001

    mkthnx001 Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    276
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    After skimming your post, youmail might be the issue. Maybe not.

    All I can really suggest right now is to call *228, and select option 2; if you can.
     
  3. kylec922

    kylec922 New Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I had it installed on my phone since the day I originally got it (release day) with no issues, either way, I have since wiped the phone to the original factory settings with no luck. :( I have also pulled the sd card and I still have the issue.
     
  4. mkthnx001

    mkthnx001 Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    276
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    Did you dial *228, and select option #2?
     
  5. kylec922

    kylec922 New Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yeah it makes no difference.
     
  6. kylec922

    kylec922 New Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Anyone have any ideas? They said the phone wouldn't ship until the 18th. Kind of annoying to have waited in line, pay $300, and then have to wait longer than the people that didn't wait in line.

    I've read of other people with this issue with this phone.
     
  7. kylec922

    kylec922 New Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Side note, it's not the towers. My buddy had his Droid X working fine sitting 2 feet away from me the other day....anyone?
     
  8. mkthnx001

    mkthnx001 Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    276
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    Looks like you're going to have to contact Verizon.
     
  9. kylec922

    kylec922 New Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yeah, it's been done. The only help the phone tech support has been is to say they're going to send me a new phone, which I have to wait almost a month for. In the mean time, I can't even use the $300 pos I waited in line for.

    Very frustrating, I figured it'd be a software issue since the girl at the store fixed it once already, and could be fixed again. Does anyone have all of the settings in the manual programming they should be set at? :icon_evil:
     
Search tags for this page
mobile.network.signal.aria.wallpapers.
,
phone signal strength -96dbm 0asu
,
what does asu mean on cell phones
,
what does it mean when it says network disconnected
,

what does mobile network state mean

,
what es mobile network state mean?
,
why does my phone say mobile network state disconnected