1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Signal and battery issues with my phone

Discussion in 'Android Tech Support' started by PoseidonB, Apr 5, 2010.

  1. PoseidonB
    Offline

    PoseidonB New Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Newfoundland
    Before I start, my smartphone knowledge is quite high, and I have done numerous seaches and did find some sort of relavent pieces of information.

    The battery problem has been the one where it drains to 70% after only an 3hr, 47 minutes. I have no apps in the background, nothing syncing besides gmail and had only sent maybe 6 text messages. I don't even have bluetooth or wifi enabled. I did notice that the battery is being consumed by Cell Standby (13%) and is showing as out of service for 50% of the time. I know that there are haphazard fixes for this issue but it seems to be hit or miss.

    The other issue is probably related to this one. After 17 minutes, my calls drop. I have not had a single phone call last longer than 17 minutes without dropping. Looking through my call log, I get 17m 34s, 17m 54s, 17m, 18s before I drop the call. I am in an area with great signal.

    I seems like a software issue. I'm running 2.01 and haven't attempted the move to 2.1 yet. Does anyone think that it's firmware? Software? or maybe I should just get the phone replaced while I still can?
  2. PoseidonB
    Offline

    PoseidonB New Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Newfoundland
    I can't believe that I haven't had a single comment or suggestions as to what could be causing this issue and/or how to fix it.....

    Anyone?
  3. JCo352
    Offline

    JCo352 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Texas
    Have you tried *228 option 2?
  4. PoseidonB
    Offline

    PoseidonB New Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Newfoundland
    Unfortunately i'm using the Milestone which is HSPA and thus not compatible with that option. Thanks though!
  5. JCo352
    Offline

    JCo352 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Texas
    Oh sorry, and no problem.