sholes 2.0.5 apparently hates me.

Discussion in 'Android Roms' started by LrdElderon, Feb 16, 2010.

  1. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I suppose it's my own fault really. I know even though I'm running a 2.0.1 rom that I should have wiped my data anyways, but hey, the updater said if you were coming from 2.1... so i kept data.

    So I was running adamz smoked 4.1 blu rom @ 1 ghz no problems. bored wanted to try sholes just for kicks and I get this:

    reboot 1 = adam 4.1 -> sholes 2.0.5. did not wipe data. opened running applications and it rebooted.
    reboot 2 = booted up unlocked screen open app tray froze and had to battery pull.
    Reboot 3 = boot up tried to access app tray for setcpu and froze at blank screen had to battery pull.
    Reboot 4 = loaded up got to home screen tried to use add shortcut to access astro for smuupdater and froze again. battery pull

    Managed to open a browser that thankfully was on the desktop and downloaded the smupdater again and ran it from dolphin browsers download list.

    Wiped data this time so lets see what happens. little bummed out at having to wipe. Might go back to adamz anyways as the smoke + blu theme is killer.

    but ill give it a try for a day or two.
     
  2. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    anyways, I suppose the moral of this story is: wipe your data no matter what. you can always restore from a backup.... you did make a backup right?

    even with conservative mode on from 250 - 1.2 im getting almost 10 on linpack... not that linpack is really a good benchmarker.

    and we have another random reboot. It doesn't seem to like something in one of my folders... =(

    Joy another hard lock / battery pull. does this rom not like astro? maybe i need to redownload from the market? it worked fine a sec ago when i reinstalled setcpu :/

    ok this is getting irksome. now it locks up on a black screen after booting to the desktop. I think home is crashing on for some reason. maybe 1.2 is not workable on my particular phone I don't know.

    I'm getting a lot of media mngr errors and then cache errors or somethign then it just reboots
     
    #2 LrdElderon, Feb 16, 2010
    Last edited: Feb 16, 2010
  3. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Here is the last segment of my logcat file before it killed itself about 40 seconds after boot:


    I/BootReceiver( 1667): Got intent with action android.intent.action.MEDIA_SCANNE
    R_FINISHED
    E/DiskCache( 1667): Unable to create cache directory /sdcard/Android/data/com.co
    oliris.media/cache/local-album-cache
    E/DiskCache( 1667): Unable to create cache directory /sdcard/Android/data/com.co
    oliris.media/cache/local-meta-cache
    E/DiskCache( 1667): Unable to create cache directory /sdcard/Android/data/com.co
    oliris.media/cache/local-skip-cache
    D/dalvikvm( 1667): GC freed 7614 objects / 432432 bytes in 38ms
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    E/DiskCache( 1667): Unable to close chunk file
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    I/ActivityManager( 1283): Start proc com.tunewiki.lyricplayer.android:player for
    broadcast com.tunewiki.lyricplayer.android/.receiver.MediaScannerReceiver: pid=
    1688 uid=10055 gids={3003, 1015}
    I/CacheService( 1667): Refreshing cache.
    E/DiskCache( 1667): Unable to close chunk file
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    I/CacheService( 1667): Building albums.
    I/CacheService( 1667): Starting CacheService
    E/DiskCache( 1667): Unable to close chunk file
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    E/DiskCache( 1667): Unable to close chunk file
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    I/CacheService( 1667): Done building albums.
    I/CacheService( 1667): Refreshing cache.
    E/DiskCache( 1667): Unable to close chunk file
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    I/CacheService( 1667): Building albums.
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    E/DiskCache( 1667): Unable to close chunk file
    E/DiskCache( 1667): Unable to create or open the chunk file /sdcard/Android/data
    /com.cooliris.media/cache/local-album-cachechunk_0
    E/DiskCache( 1667): getChunkFile() returned null
    I/CacheService( 1667): Done building albums.
    D/dalvikvm( 1352): GC freed 1274 objects / 75344 bytes in 31ms
    I//system/bin/fsck_msdos( 1243): /Android/data/com.cooliris.media/cache/local-al
    bum-cacheindex starts with free cluster
    I//system/bin/fsck_msdos( 1243): FIXED
    V/TuneWiki( 1688): MediaScannerReceiver receiving...
    ^C

    then it crashed and rebooted.
    any idea what the error is?

    trying again
     
  4. G8orDroid

    G8orDroid Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    I think I would delete the sholesmod-2.0.5.rom.tar file from the sdcard and re-download it through the app. Maybe it's a corrupt file?
     
  5. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    thanks for the reply. I'll give it a shot, though it looked like it checked it's md5 after downloading so it shouldn't be corrupt if it's md5 matched i would assume.?

    still playing around with it but im still having issues.

    ok I'm watching logcat and i have my fingers crossed. it's going through all my pictures now making thumbnails or something. have several hundred from when i was at the autoshow.
     
    #5 LrdElderon, Feb 16, 2010
    Last edited: Feb 16, 2010
  6. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Well. I managed to put my power widget along with curvefish battery widget and setcpu and didn't crash this time so maybe it was corrupted somehow. Still it looked like it md5 checked itself for sprcovery and the flash image I didn't pay attention but I thought it did so with the rom too. how did it pass corrupted? ahh well

    I'll play around with it and see how it is. so far my #1 is adamz smoked blu 4.1 smooth like silk and looks just as nice.
     
  7. nerdbox08

    nerdbox08 Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    I themed Sholes with Adamz blue lol.

    People have reported some issues at that high of clocking. Not many, but more than I would want to see if I was running that speed.

    Sometimes corrupt files can pass scans... I forget why though and I don't feel like digging out my text book lol, I just remember it's possible.
     
  8. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    turn on phone and then just about as soon as i swipe unlock and then BANG lock up and about a dozen different force closes including home. and i get stuck at a black screen with lit menu buttons that do not respond to touch and I am forced to battery pull yet again.

    Something is really f'd up with this rom or there is an app it really hates and don't know which it is because so far after half a day of formatting, reinstalling, formating more, redownloading... I have to put this rom in the sucks major balls category. I'm sorry, but comparing what I've been through to installing adams most recent rom.... nandroid restore KAPOW all done freaking awesome phone. there is absolutely no comparison. Maybe I have to do a complete factory reset wipe and try? I don't know. God forbid a complete newbie should try this piece of garbage and not know how to restore the phone back.

    I would seriously like to try using this rom for a day or two just to test it out but it's just not possible apparently for my phone. if someone has any suggestions I would be open for listening to them.

    I'll understand if my post gets edited by a mod hehe. or is deleted. but this is annoying me greatly especially for a program that's suppose to do the whole bleeping thing itself.......
     
  9. nerdbox08

    nerdbox08 Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Have you tried dropping your OC speed?
     
  10. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    the couple of times i've been able to actually get far enough to install and set setcpu yes I have. what frequency should it be at when before setcpu is installed? i would assume stock frequency but since that isn't in this kernels steppings I don't know... does it run 1.2ghz right of the bat? kinda wierd if it does.

    are there any known programs that absolutely fubar this rom? I don't know what else is causing it really. I formated cache , i formated data, do i need to format system as well?
     
    #10 LrdElderon, Feb 16, 2010
    Last edited: Feb 16, 2010
  11. nerdbox08

    nerdbox08 Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Well, the more demanding apps you are running the more speed they need to function smoothly, but I think with this particular ROM anything over 1gHZ is going poorly at this point.

    I'm running at 700 mHZ with no problem. In fact, my battery has even lasted me the entire day and is still at 80% with mild internet browsing and tons of email.

    Since they pull 550 from their options, I would go with 600 since the CPU is underclocked when shipped, for your testing needs at this point. That is, IF you want to keep testing it.
     
  12. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    well my phone is perfectly stable on taz kernel at 1ghz. I'd like to at least try playing around with the rom a bit. people seem to like it, but I'm not feeling the love from this rom at all. I don't really know what is conflicting or if it actually is the cpu causing the lockups.

    going to try one more time double check and try and a low clock rate and if it does it again i'll keep a logcat file and just go back to smoked 4.1
     
Search tags for this page
com.cooliris.media cache
,
cool iris chunko
,
cooliris video chunko
,
cooliris.media/cache/local-video-thumbs chunk 01
,
how to open local-album-cachechunk in my files
,
local album chunko
,
local-album- cache chunk 0
,
local-album-cache
,

local-album-cachechunk

,
local-skip-cachechunk