1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Setcpu causing restarts

Discussion in 'Android Tech Support' started by oddjob, Apr 13, 2010.

  1. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have tried searching, but cant find a solution.

    I have tried dozens of combination's of ROM's and kernels today, always wiped data/cache, and tried nandroid and update.zip installs and can't get rid of this problem.

    Everything seems to run fine until I download/install setcpu and attempt to set a profile or adjust the speed in any way. At that point the droid freezes and either resets or requires a battery pull. I use "automatically detect" instead of droid, and I do not check set on boot.

    Any advice is appreciated!
  2. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Any suggestions?
  3. INSANENEIVIESIS
    Offline

    INSANENEIVIESIS New Member Developer

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    1,288
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    how many Mhz are you trying to run.
  4. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have tried 900mhz, 1ghz, 1.1ghz, and 1.2ghz. Have tried adamz, chevy, and p3.
  5. INSANENEIVIESIS
    Offline

    INSANENEIVIESIS New Member Developer

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    1,288
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    try 800 see if it does it let me know
  6. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well I flashed the 800mhz p3 kernel and havent had any freezes yet. Thanks for the advice!

    Does that mean my phone doesn't like higher speeds, or have I done something else wrong?
  7. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    what voltage kernel did you try? only one I have luck with is chevy's medium volt one.
    low volt and high volt all give me issues.
  8. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I will try some others. This is my second droid and my last one seemed to run them all with no issues. Guess I got spoiled!
  9. Pokebreaker
    Offline

    Pokebreaker New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had this same issue just an hour ago. I finally got it to work though. What I did was open up SetCPU, and immediately uncheck Set on Boot. Then I set the profiles at the default for charging, so it brings it down automatically while I have it plugged in. It rebooted once, but after than it ran fine.

    Then I realized that almost every app on the phone was running at the same time, because I didn't have ATK yet. So maybe thats what was causing it. To many apps running at the same time for it to be able to lower the Mhz.
  10. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Honestly I was doubtful, but this worked for me.

    Can anyone explain why this would affect some and not others? I don't want to overclock this phone if it cant properly run apps that use lots of resources.
  11. Pokebreaker
    Offline

    Pokebreaker New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Glad I could help :) Were you trying to use UD10Nextheme?
  12. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I actually tried UD 10 (UD theme) and UD 9.8 (which worked just fine overclocked before I tried upgrading to 10 which just makes it more confusing).
  13. Pokebreaker
    Offline

    Pokebreaker New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well once I closed all of those running apps I could raise the Max MHZ and didn't cause reboots anymore. I think it was just all of those running apps that caused the problem.
  14. oddjob
    Offline

    oddjob New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well it seems to have worked for me too. thanks again!
  15. Pokebreaker
    Offline

    Pokebreaker New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No problem.
Similar Threads
  1. lithoman
    Replies:
    3
    Views:
    1,331
  2. sandfreak
    Replies:
    1
    Views:
    551
  3. ObieNobie
    Replies:
    7
    Views:
    968
  4. CC268
    Replies:
    3
    Views:
    1,134
  5. islandfever
    Replies:
    21
    Views:
    1,979
Loading...
Search tags for this page
after installing setcpu the phob
,
android restart because setcpu
,
restarted setcpu
,
set cpu causes phone to reboot why
,
set cpu causing reboots
,
setcpu can cause reboot s3
,

setcpu reboots

,

setcpu restarts phone