1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Seeking the guidance of experts

Discussion in 'Motorola Milestone' started by givemerock1130, Oct 14, 2010.

  1. givemerock1130
    Offline

    givemerock1130 New Member

    Joined:
    Oct 14, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well howdy,

    Let me begin by saying i got into this situation because I leaped before I looked. I recently purchased a Motorola Milestone A853 from our local wireless carrier, but wasn't satisfied with 2.1 update 1. A friend of mine who i never ever should have listened to advised me that updating to 2.2 would speed the phone up and offer me many more opportunities all around. He even went so far as to offer to root and load the custom rom himself. That was a mistake. I know have a Verizon Droid that cannot connect to my wcdma network. Is that a baseband issue? It gets worse. Nex-tech wireless, the carrier I "chose" to go with, can not flash it back to the stock rom it came with. They want to charge me an arm and a leg to send it to motorola so it can be flashed or whatever. After doing some research on my own i discovered RSD lite and an A853 Telus 2.1 upgrade sbf. Telus I believe is located somewhere in canada, while I am located in central Kansas, but the frequency does match up. 1900mhz. So basically I was wondering, if I use this RSD lite will it save my phone??? Please help
  2. LtKen
    Offline

    LtKen New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I'm really confused, so I'll throw in some info OP, and hopefully you can help clear things up.

    Milestone =/= Droid. The Milestone will not work on the Verizon network, and there's no amount of flashing that will make it work. the Droid will not work on the Canadian GSM network, for the same reasons.

    Which phone do you have? Where are you located, and what network do you want to connect to?
  3. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,384
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    First the milestone is the euro version of the Droid and does not operate on verizon's cdma network in the US. The Verizon Motorola Droid is an A855. CDMA and WCDMA are two different network types.

    Trying out Sprint for a month. Sent from my Evo using Tapatalk. 4G is pointless when you don't live in one of the few available network areas.
  4. givemerock1130
    Offline

    givemerock1130 New Member

    Joined:
    Oct 14, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Its a motorola Milestone but not gsm. There is no sim card and the info for the phone lists it as a wcdma network. The sbf file claims to be a wcdma milestone update. sbf:milestone [And Developers] I am located in Great Bend Kansas USA. I want to reconnect to my Nex-tech wireless network. I assumed that if the frequencies matched up then it might work.
  5. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,384
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Yes if the sfb file is for stock 2.1 update 1 for the milestone using RSD lite will reflash the phone back to stock using that file.

    Trying out Sprint for a month. Sent from my Evo using Tapatalk. 4G is pointless when you don't live in one of the few available network areas.
  6. LtKen
    Offline

    LtKen New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Nex-Tech is a CDMA (not WCDMA) network, so there is no way you can make the Milestone connect to it.

    It has nothing to do with frequency. The way CDMA (most of the US, except AT&T and TMobile) and GSM (everyone else) share information, an in turn, use different hardware.

    Sorry, OP. Consider trying to get on an American GSM network, though, I'm not sure how possible that is with the Milestone.
  7. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,384
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Yes it should work. If the frequencies match and it is wcdma it will work. If you need further assistance or reassurance go to the rescue squad part of the forum and post your question there. Hope this helps. :)

    Trying out Sprint for a month. Sent from my Evo using Tapatalk. 4G is pointless when you don't live in one of the few available network areas.
  8. LtKen
    Offline

    LtKen New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    WCDMA is not the same as CDMA.... Nex-Tech uses the same hardware as the Verizon Network, which will not carry the Milestone. Where are you getting your information?
  9. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Moved to the Motorola Milestone section
  10. LtKen
    Offline

    LtKen New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
  11. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,384
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Yes I know that wcdma and cdma are not the same. My info about his network is coming from the OP. I have no knowledge of what band and network type his network is. Also he mentioned the Mile stone and the Droid.

    Trying out Sprint for a month. Sent from my Evo using Tapatalk. 4G is pointless when you don't live in one of the few available network areas.
    Last edited: Oct 14, 2010
  12. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,384
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    Thanks

    Sorry OP if you own a Milestone you will have to buy a CDMA version which is the Droid, model #A855.

    Trying out Sprint for a month. Sent from my Evo using Tapatalk. 4G is pointless when you don't live in one of the few available network areas.
    Last edited: Oct 14, 2010
  13. givemerock1130
    Offline

    givemerock1130 New Member

    Joined:
    Oct 14, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    dang well thanks guys
  14. givemerock1130
    Offline

    givemerock1130 New Member

    Joined:
    Oct 14, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well a quick update. I apparently have the unbranded droid that i keep hearing about from cellular south. the a854 (sorry bout that). I now believe that i need a different radio. I need one that is not locked to a carrier I think. Any ideas? Oh and RSD Lite cannot do anything with my phone. Every field says N/A except Version. Sorry I am a noob.
  15. gocflamedragon
    Offline

    gocflamedragon New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    KY, Usa
    Ok im seeing that the phone he has will work with his wireless provider and that they do offer the Motorola milestone. Im sure someone here can help you flash it back but some information on the network would be nice.
    Code:
    http://www.nex-techwireless.com/Document.aspx?id=304
    Last edited: Oct 17, 2010
  16. LtKen
    Offline

    LtKen New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Sorry OP -- for the same reasons you cant make the current iPhone work on Verizon, you will be unable to make that phone work on Verizon (or any American CDMA network). The technologies are different and incompatible.
  17. gocflamedragon
    Offline

    gocflamedragon New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    KY, Usa
    Check the link i just posted above to his providers store, they are indeed selling a version of the milestone so it has to be something different than what we are thinking.
  18. LtKen
    Offline

    LtKen New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    After much scouring, there are several CDMA providers (nTelos, CellCom) who are selling the 854.

    That being said, I have no idea how the OP would go about flashing their phone over.
  19. awmartin
    Offline

    awmartin New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    USA
    I had the same exact problem and I took mine in to the Hays store and they sent it off for me. They said that since it was rooted, it voided the Manufacturer warranty and it will cost me $125 for Motorola to fix it. I am assuming they are just going to re-flash the correct sbf file and send it back just like it came to them originally. I wish there were an sbf file that you/we could get a hold of to try to flash this back and see if they could reactive it.

    Does your phone have the Solid black triangle and say Distribution?

    Does anyone have any idea if this would work?
    http://www.droidforums.net/forum/dr...73996-cellular-south-milestone-droid-sbf.html

    It looks like it is for a carrier called Cellular South, but maybe it would work the same for Nex-Tech? I don't really know, I am a huge Newbie so please forgive me, I am just pissed off at my carrier/myself for not being able to fix my phone without them sending it to Motorola.
    Last edited: Oct 19, 2010
  20. marmarinou
    Offline

    marmarinou New Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
Search tags for this page
does motorola milestone a854 come with sim card
,
does nextech wireless have the droid dna
,
droid milestone a854 sim card
,

motorola a854 sim card

,
motorola a854 sim card location
,
motorola a854 sim card slot
,

motorola milestone a854 sim card

,
motorola milestone guidance
,
nex tech wireless vs verizon
,
nex-tech vs verizon
,
nextech vs verizon
,
verizon a853 sim slot