Screenshots

Discussion in 'Droid RAZR' started by semi_n00b, Sep 28, 2010.

  1. semi_n00b
    Offline

    semi_n00b New Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Can anyone tell me how to take screenshots using the SDK, without root? ALSO: I am thinking about rooting my phone, but i had updated to 2.2 FRG22D software.. if root is possible on this build, could you please let me know? thanks :)
     
  2. StupidGenius
    Offline

    StupidGenius Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Westchester County, NY
    Ratings:
    +33
    Funny, I literally justed posted this to another user with the same question.

    +++++++++++++++++

    Here's a nice walkthrough on Droidlife:

    How to: Take Screens Shots without Rooting your Motorola Droid - Droid Life: A Droid Community Blog

    Note: For some reason I had a lot of trouble doing this at first. I had to update USB drivers through an app I downloaded from the Motorola site, the Android SDK wasn't working. I posted about it here: http://www.droidforums.net/forum/droid-general-discussions/750-droid-screen-capture-3.html

    But try following the steps before bothering with the USB update.

    USB and PC Charging Drivers - Motorola, Inc. USA

    Good Luck and we look forward to your screenshots!!!
     
  3. motaumar
    Offline

    motaumar Member

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Is there any app that will work on the Droid razr for taking screenshots without having the phone rooted?
    Which ones are the best?

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  4. equake
    Offline

    equake Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    104
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    No Root Screenshot It seems to work for me
     
  5. SallyC
    Offline

    SallyC Senior Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +61
    That's gotten good reviews,and I'm fine with installing a program on my pc, but every time you restart your phone you have to reconnect it to your pc?

    I make a point of rebooting my phone once a day so that just seems like a pain. It would be nice if they came out with a way around that, like a wifi connection.
     
  6. xtor
    Offline

    xtor Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Ca
    Ratings:
    +68
    I think ics will have screen shots

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  7. smalltowngirl13
    Offline

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,734
    Likes Received:
    492
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Kansas
    Ratings:
    +499
    Current Phone Model:
    Xperia Z3v
    Twitter:
    smalltownlife13
  8. hondabomdc5
    Offline

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    I really hope we get screenshots with ics. Thats one thing apple for sure has over Android

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  9. FoxKat
    Offline

    FoxKat Resident Novelist...LOL! Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    10,090
    Likes Received:
    1,611
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +1,673
    Current Phone Model:
    Droid Turbo, and Nexus 6!
    Yes, ICS has Screenshot built in. You hold Power and Volume down if I'm not mistaken.
     
  10. logantrust
    Offline

    logantrust New Member

    Joined:
    Aug 22, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Is there any way to capture screenshots on a Razr Maxx like you can from an iPhone?
     
  11. 94lt1
    Online

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    12,477
    Likes Received:
    1,236
    Trophy Points:
    558
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +1,318
    Current Phone Model:
    Droid Turbo
    Press volume down and power at the same time, hold them for a few seconds. That's all there is to it :)

    Also if you hold if you continue to hold them down after the screen shot, your device will do a simulated battery pull... very important feature to know about with the razr and maxx.
     
    Last edited: Aug 22, 2012
  12. 94lt1
    Online

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    12,477
    Likes Received:
    1,236
    Trophy Points:
    558
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +1,318
    Current Phone Model:
    Droid Turbo
    Also, welcome to the droid forums :)
     
  13. TheDroidURLookinFor
    Offline

    TheDroidURLookinFor Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    What he said...
     
  14. AirJunky
    Offline

    AirJunky Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    117
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Just an additional note to this......

    If you have your volume up, then the phone makes a camera shutter sound & it saves the screen shot in the Gallery. Then you can email / post that file to wherever needed.
     
  15. maybaby2012
    Offline

    maybaby2012 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi, I have the Thunderbolt and I was wondering if ther
     
Similar Threads
  1. lores35
    Replies:
    0
    Views:
    708
  2. shazam_it
    Replies:
    4
    Views:
    656
  3. MotoDroidTwo
    Replies:
    13
    Views:
    2,205
  4. robert70
    Replies:
    9
    Views:
    915
  5. maybaby2012
    Replies:
    Views:
    N/A
Loading...
Search tags for this page

can i take a screen shot on my razor m

,

how do i take a screen shot on motorola razor

,

how do i take a snapshot of my screen on a razor m

,

how to screenshot on my droid a855

,

how to take a screenshot on droid razor m

,

screen shots on the droid razor

,

screenshot on casio commando