Screenshot?

Discussion in 'Motorola Droid 4' started by bosshog85, Jun 12, 2012.

  1. bosshog85
    Offline

    bosshog85 New Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    173
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Is there a way to take screenshots? I know with my old Samsung Continuum you had to press home+power. Any idea?
  2. Shadez
    Offline

    Shadez Super Mod/News Team Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    199
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Lafayette Hill, Pa
    You can download screen grabber from the market. Works with or without being rooted.

    I don't have a D4 so am not sure if their is a factory pre-set way or not.
  3. smalltowngirl13
    Offline

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,539
    Likes Received:
    306
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Kansas
    It is not built into Moto devices as part of the UI - most all devices (regardless of manufacturer) that are upgradeable to ICS (Android 4.0) will have that native ability...

    If you are rooted, there are several apps in the market that will allow screenshots (screenshot ER is my favorite)...if you are not rooted and do not want to root, check out "no root screenshot it" in the play market.
  4. 211SSW
    Offline

    211SSW New Member

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK, my RAZR has been upgraded very well to ICS, but I want to take screenshot to illustrate something other than an error message, etc...
    If a person with the stated equipment wants to get a picture of what is on the screen, how do I do it? Anyone know? S
  5. CtrlZ
    Offline

    CtrlZ New Member

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hold down the volume down and power button together.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  6. 211SSW
    Offline

    211SSW New Member

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You say root access not needed - description doesn't agree

    You really got my attention with your suggestion, Shadez but the description I read said, "if you don't have root access, don't expect this to work" but I wonder if your experience is different. Obviously, I'm interested because my phone is as it arrived in the box & I'm not comfortable with changing that.
    Thanks, S
    Last edited: Jul 16, 2012
  7. sockmess
    Offline

    sockmess New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NYC or OKC
    Don't want to nerco but now I can take screenshots with standard droid4. Problem is that used to be the reset buttons. Now how can I reset the phone?
  8. NeXtras
    Offline

    NeXtras New Member

    Joined:
    May 31, 2011
    Messages:
    81
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Saugus, MA
    just hold them down until the screen goes blank
  9. Nasa
    Offline

    Nasa Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Go Launcher has screenshot.

    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
  10. tcrews
    Offline

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,354
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Lexington, SC
    After the ICS update the Droid 4 has the built-in screenshot abilities that ICS brings...

    Power + Volume DOWN will take a screen shot. Hold it longer and it will hard reset (reboot) the device.
  11. dwilli9013
    Offline

    dwilli9013 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Illinois
    :hail::biggrin: Love this tip.
Search tags for this page
can droid 4 take screenshots
,
can i screenshot on my droid 4
,
can the droid 4 take screenshots
,

droid 4 screenshot

,

how do i take a screenshot on my droid 4

,
how do i take a screenshot on my droid x
,
how do i take a screenshot with my droid 4
,
how do i take screenshots on my droid 4
,
how to screenshot on old samsung
,
how to screenshot on samsung continuum
,

how to take a screenshot on droid 4

,

how to take a screenshot on my droid 4

,
how to take a screenshot on samsung continuum
,
samsung continuum screenshot
,
screen capture on samsung continuum