Screen lock

Discussion in 'Motorola Droid Turbo' started by beckeann, Oct 27, 2015.

  1. beckeann

    beckeann Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Haughton. Louisiana
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Droid turbo
    I changed the swipe unlock to a pattern and went to change it today and it won't let me do the swipe any longer. Says I have to encrypt my phone. I don't want lose all my data. Is there something else I can do?
    thanks Becke
     
  2. leeshor

    leeshor Gold Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    4,363
    Likes Received:
    1,437
    Trophy Points:
    358
    Location:
    Norcross, GA - USA
    Ratings:
    +1,676
    Are you by any chanced using Exchange Server for mail?
     
  3. beckeann

    beckeann Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Haughton. Louisiana
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Droid turbo
     
  4. beckeann

    beckeann Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Haughton. Louisiana
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Droid turbo
    No. I have no idea what that is
     
  5. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    11,364
    Likes Received:
    7,094
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,604
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    Do you have a work email account set up and active on your phone?

    Sent from my XT1254 using Tapatalk
     
  6. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    11,364
    Likes Received:
    7,094
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,604
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    Did you try Settings > Security > Screen Lock > None? what happens when you select None?

    Sent from my XT1254 using Tapatalk
     
  7. beckeann

    beckeann Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Haughton. Louisiana
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Droid turbo
    Yes I do have work email in phone. And none is unavailable ad well. It says the encryption thing too
     
  8. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    11,364
    Likes Received:
    7,094
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,604
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    If you have a work e mail account it is probably an Exchange account, as Leeshor mentioned. With that account in your phone you must maintain a screen lock...either PIN, Pattern or Password. Those rules are normally set by your IT department once you setup your work email account.

    Sent from my XT1254 using Tapatalk
     
    • Agree Agree x 1
  9. beckeann

    beckeann Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Haughton. Louisiana
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Droid turbo
    And how do I fix it? I haven't always had a screen. This is what it is says on the change screen lock and On the none and swipe its says disabled by administrator,encryption policy or credential storage.
     
  10. beckeann

    beckeann Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Haughton. Louisiana
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Droid turbo
    Oh its darkened to where I can't open the none or swipe options.
     
  11. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,532
    Likes Received:
    7,090
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,437
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    I'm with the other guys here. I'd be your work email is an Exchange account and they've got certain security criteria that must be met.

    Did you have the phone setup without a lock while you had the email address setup on the phone?

    It could be any number of other things. Android Pay requires a secure lock screen as well...
     
    • Agree Agree x 2
    • Like Like x 1
  12. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    11,364
    Likes Received:
    7,094
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,604
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    The only fix that I know of is to remove the work e-mail account, reboot the phone and you might get the NONE option to re-appear. Just like the message on the screen reads: "disabled by administrator..." Most companies enforce a policy that as soon as you add their work mail account (Exchange account) then their IT policies force you to have a screen lock as long as that mail account is active on your phone. I guess it comes down to: do you really want your work mail....must have a screen lock; or don't want a screen lock...remove the work e-mail account. Hope that helps with your decision.
     
    • Like Like x 1